KO JE KRIV ZA SMRT TRUDNICE TAMARE MILIĆ? Danas u Kruševcu protestna šetnja za nju, IMAJU JEDAN CILJ
Dom sindikata Kruševac, Foto: Facebook

INICIJATIVA

KO JE KRIV ZA SMRT TRUDNICE TAMARE MILIĆ? Danas u Kruševcu protestna šetnja za nju, IMAJU JEDAN CILJ

Protestni skup „Pravda za Tamaru Milić“ održaće se u petak, 23. avgusta u 17 sati, na platou ispred Doma sindikata u Kruševcu

Objavljeno: 23.08.2019. 11:56h
  • 500

Tamara Milić, trudnica u sedmom mesecu trudnoće, preminula je 1. avgusta od sepse u Kliničkom centru Niš.

Prethodno je četiri dana bila smeštena na Odeljenju ginekologije kruševačke bolnice, nakon čega je u životnoj opasnosti i stanju već razvijene sepse prebačena u Niš.

„Inicijativa za organizaciju skupa je pokrenuta preko Fejsbuka i grupe ‘Pravda za Tamaru Milić’. Građani su zahtevali da se organizuje protest jer žele da javno iskažu nezadovoljstvo radom zdravstvenih ustanova i Opšte bolnice Kruševac. Očekujemo prisustvo oko 3.000 građana”, kazala nam je Jelena Ilić, jedna od organizatorki skupa.

 

Organizatori naglašavaju da će na skupu biti izneto nekoliko konkretnih zahteva prema upravi Opšte bolnice Kruševac i ministarstvu zdravlja.

Ovi zahtevi će biti predati nakon protestne šetnje od centra Kruševca do ulaza u Opštu bolnicu.

„U proteklih dvadesetak dana dobili smo veliki broj dopisa od građana koji su imali negativno iskustvo sa lekarima u Kruševcu. Mnogi se plaše da ta svoja iskustva podele sa drugima zbog straha. Mi smo svesni da ne možemo da tražimo oduzimanje licenci pojedinim lekarima i slične stvari ali želimo da skrenemo pažnju na njihove greške koje naše prijatelje i rođake koštaju života”, dodaje Jelena Ilić.

Kako saznajemo, inspekcija ministarstva zdravlja Srbije je bila u Opštoj bolnici Kruševac i proveravala postupak lečenja Tamare Milić, a postupak naložene unutrašnje kontrole provere kvaliteta stručnog rada je u toku.

 

Bonus video:

(Espreso.rs/Danas.rs)

 


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
Inicijalizacija u toku...

Espreso.rs


Adria media