NAPAD KOD KNINA 4 NAPAD NA SRBE TOKOM LETA: Prvo Petković, onda vaterpolisti i radnici! Do kada?
Aleksandro Kralj uskočio u vodu da se spase većih batina, Foto: Printscreen

stravično

NAPAD KOD KNINA 4 NAPAD NA SRBE TOKOM LETA: Prvo Petković, onda vaterpolisti i radnici! Do kada?

Nakon smrti Radoja Petkovića na Viškovu, usledio je i napad na vaterpoliste Crvene zvezde na splitskoj rivi i napad na sezonske radnike na Braču.

Objavljeno:

Napad na Srbe, koji se dogodio sinoć na području Knina, u kome je petoro ljudi povređeno, a među njima i dete, četvrti je u nizu "zločina iz mržnje" ovog leta.

Podsetimo, nakon smrti Radoja Petkovića na Viškovu, usledio je i napad na vaterpoliste Crvene zvezde na splitskoj rivi i napad na sezonske radnike na Braču.

Radoje Petković, istaknuti član srpske zajednice, potpredsednik VSNM Grada Kastav i dugogodišnji član SDSS-a Radoje Petković izgubio je bitku za život i podlegao povredama dobijenim u brutalnom napadu u Viškovu.

Građevinski preduzetnik brutalno je pretučen krajem aprila ispred jednog kafića na području opštine Viškovo, a zadnjih nekoliko nedelja bio je u komi u KBC Rijeka, a prognoze su bile loše.Sumnja se da je napad bio motivisan nacionalnom netrpeljivošću.

Na splitskoj Rivi, takođe ovog leta, napadnuti su vaterpolista Aleksandro Kralj, koji se većih batina spaso skokom u more iz kojeg je izašao tek nakon što je skinuo trenerku sa obeležjima kluba, te Dušan Vasić i Miloš Maksimović.

U Supetru na Braču uhapšene su dve osobe (19 i 22) zbog napada i nanošenje teških i lakih telesnih povreda petorici sezonskih radnika.

Predsednik Srpskog narodnog veća Boris Milošević reagovao je na fizički sukob gostiju kafića u Uzdolju kod Knina u kojem jepovređeno petero ljudi.

- Na žalost juče se dogodio još jedan napad na Srbe. Ovo leto nakon smrti Radoja Petkovića na Viškovu, napada na vaterpoliste Crvene zvezde na splitskoj rivi i napada na sezonske radnike na Braču imamo još jedan zločin iz mržnje, gde su napadači napali i pokušali da povrede više osoba motivisani su isključivo mržnjom prema nacionalnosti napadnutih. Napad maskiranih napadača u sredu naveče u kafiću u Uzdolju, opština Biskupija na grupu gostiju među kojima je bilo žena i dece je divljački i kukavički čin. Ovo nije navijački obračun. Svaki pokušaj relativizacije ovog ružnog događaja znači pravdanje nasilja i stajanje na stranu napadača. Hoće li proizvodnja mržnje prestati? - napisao je Milošević na Fejsbuku.

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.