ZNA SE ŠTA JE MOTIV MASAKRA U JABUKOVCU: Ubice je privukao svežanj novčanica od po 500 evra!
Sahrana Kazimirovića, Foto: Kurir, Privatna arhiva

ISTRAGA I DALJE TRAJE

ZNA SE ŠTA JE MOTIV MASAKRA U JABUKOVCU: Ubice je privukao svežanj novčanica od po 500 evra!

Istražitelji su utvrdili da iza ubistva Raje Kazimirovića, njegove majke, sestre i sestričine zapravo leži pljačka

Objavljeno: 09:51h

Policija je nakon dosadašnje istrage četvorostruke brutalne likvidacije početkom avgusta u Jabukovcu, došla do saznanja da je ubica iz kuće porodice Kazimirović odneo između 100.000 i 150.000 evra! Istražitelji su utvrdili da iza ubistva Raje Kazimirovića, njegove majke, sestre i sestričine zapravo leži pljačka, pišu beogradski mediji.

- Zasad se utvrđuje koliko je tačno novca odneto, ali sumnja se da je u pitanju više od 100.000 evra. U prilog da je ova porodica istipovana, odnosno da su ubice znale gde se nalazi novac, ide tvrdnja da nisu uzeli 2.000 evra koji su bili u ličnim stvarima Rajine sestre - kaže izvor iz policije.

Iako su Kazimirovići naoko živeli skromno, oni su u svom posedu imali dosta zemlje, tri traktora, nekoliko desetina krava i ovaca. Pored svega ovoga, zarađivali su dosta novca prodajući jagnjad, sir i kajmak.

- Oni su možda prevarili većinu meštana Jabukovca, ali očito da su ubice bile upućene da oni u slamarici čuvaju veliki novac - rekao je izvor iz istrage.

Podsetimo, četvorostruko ubistvo dogodilo se 6. avgusta na salašu Kazimirovića u Jabukovcu. Raja je ubijen sa pet metaka, od kojih mu je četiri ispaljeno u stomak i grudni koš, a petim je ''overen'' u glavu. Ljubinki je jedan hitac ispaljen u usta. Nesrećna Dragica i njena unuka Dragana ubijene su sa po dva metka u glavu. Na mestu zločina, međutim, nisu pronađene sve čaure. Istraga je do sada potvrdila da su Raja, Dragica, Ljubinka i Dragana bili pripadnici sekte Jehovini svedoci.

Bonus video:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.