DARIN SESTRIĆ JE TEŠKO RANJEN U BEČU! Bio je u SRPSKOM zatvoru, a sada...
Stefan Vilotijević, Foto: Privatna arhiva, Damir Dervišagić

strašno

DARIN SESTRIĆ JE TEŠKO RANJEN U BEČU! Bio je u SRPSKOM zatvoru, a sada...

Vilotijević je sestrić pevačice Dare Bubamare

Objavljeno:

Stefan Vilotijević (23), zvani Mali Kićun, koji je povređen u pucnjavi u Beču u kojoj je likvidiran Vladimir Roganović, iz pritvora u Klisi je prebačen u kućni pritvor, i u svom domu čeka kaznu zbog nezakonitog držanja oružja.

- Po izručenju ili dolasku iz Austrije, uhapšen je na osnovu poternice i za njim je raspisana zbog nezakonitog držanja oružja, za šta mu preti kazna zatvora od dve do 12 godina. Izvesno vreme bio je u pritvoru na Klisi. Nedavno je izašao odatle. Tačnije, određena mu je druga mera - kućni pritvor sa elektronskim nadzorom - kaže sagovornik “Blica” upoznat sa slučajem Malog Kićuna.

Vilotijević, koji je inače sestrić pevačice Dare Bubamare i sin Kićuna Vilotijevića, likvidiranog pre 20 godina na Limanu, bio je teško ranjen 21. decembra prošle godine u Beču, u obračunu u kom je ubijen član kavačkog klana Vladimir Roganović (32). Iako je bio teško ranjen, Mali Kićun se brzo oporavio u bolnici u Austriji, u kojoj je bio pod nadzorom policije. Bečka policija držala ga je na oku i zbog ranjavanja, ali i zbog poternice koju je za njim raspisala Srbija. Sud u prestonici Austrije nije međutim odredio ekstradicioni pritvor, iako je Srbija tragala za njim, već je pušten na slobodu uz kauciju od 20.000 evra. Uslov je bio da navede tačnu adresu na kojoj će boraviti u Beču do odluke o izručenju. Pošto se oporavio, a Austrija protiv njega nije vodila postupak, Mali Kićun se saglasio da po skraćenom postupku bude izručen Srbiji. Omogućeno mu je da sam dođe u Srbiju i javi se Višem sudu u Novom Sadu, koji je za njim i raspisao poternicu, do 15. aprila ove godine. Ispoštovao je dogovor s austrijskim pravosuđem, i pre krajnjeg roka sam je došao na granicu sa Srbijom, gde su mu stavljene lisice i upućen je u pritvor na Klisi.

Pre likvidacije Roganovića u Beču, Stefan Vilotijević je bio u žiži javnosti kada je u januaru 2017. godine uhapšen sa bratom od strica, zbog sumnje da su ometali policajce u obavljanju dužnosti. U saopštenju novosadske policije bilo je navedeno da se teretio da je u Ulici Đorđa Magaraševića ometao policajce u kontroli njegovog vozila, te da je jednog od njih izazivao na tuču. Stefan je ranije privođen zbog sumnji da je imao veze s ubistvom Marka Milićevića, zvanog Hajčir, inače sestrića Irineja Bulovića, ali je posle 27 dana u pritvoru pušten, pošto nije bilo dokaza. Iako nije dokazano, sumnjalo se da je upravo Milićević bio umešan u ubistvo Stefanovog starijeg brata Filipa, koji je izrešetan 2015. godine na Paliću i da je Stefan rešio da osveti brata. Ubistvo njegovog oca Kićuna Vilotijevića zvanično je najstarije nerešeno ubistvo u Novom Sadu.

Bečka policija još nije rasvetlila ko je i zbog čega ubio Novljanina Vladimira Roganovića, bliskog "kavčanima", i ranila Malog Kićuna. Na njih dvojicu je pucano ispred poznatog bečkog restorana, a gde su ručali s prijateljem koji je kod sebe imao falsifikovana hrvatska dokumenta na ime Danijel Milićević. Posle pucnjave Vilotijević je pod policijskom pratnjom prebačen u bolnicu, a treći mladić je zbog nelogičnih izjava koje je dao o vatrenom obračunu zadržan u pritvoru u Austriji.

(Espreso.co.rs / Blic.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.