JE L' ZNATE VI KO SAM JA? Šešeljev bratanac pijan napao policajce na utakmici Zvezde u Ligi šampiona!
Vojslav Šešelj, Foto: Beta/Milan Obradović

bahato

JE L' ZNATE VI KO SAM JA? Šešeljev bratanac pijan napao policajce na utakmici Zvezde u Ligi šampiona!

- Znam da je privođen na utakmici između Crvene zvezde i Kopenhagena. Bio je pod gasom kada se desio taj incident - rekao je lider Srpske radikalne stranke

Objavljeno:

Jovan Šešelj, bratanac lidera radikala Vojislava Šešelja, priveden je na utakmici Crvena zvezda - Kopenhagen nakon što je vređao policajce i pretio im da će pozvati strica!

Do incidenta tokom prve utakmice u kvalifikacijama između crveno-belih i kluba iz prestonice Danske, 6. avgusta, došlo je na severnoj tribini "Marakane".

- Jovan Šešelj i dvojica njegovih drugara Dejan Jakovljević i Dušan Raduka bili su na severnoj tribini našeg najvećeg stadiona, da bi navodno bodrili našeg šampiona. U jednom momentu, umesto da navijaju za crveno-bele koji su se svim snagama trudili da ostvare dobar rezultat protiv Danaca, da bi dobili priliku za učešće u Ligi šampiona, njih trojica su bez ikakvog razloga počeli da vređaju policajce koji su bili pored tribine. Policajci su pokušavali da ih smire, ali pošto je bilo očigledno da su bili pripiti, to nije urodilo plodom. Nastavili su da vređaju pripadnike Ministarstva unutrašnjih poslova, pa su izdvojeni iz gomile i privedeni - saznaje "Blic" od izvora bliskog istrazi.

Trojica simpatizera crveno-belih nisu se smirila, već su nastavili da viču na policajce.

- Jedan od njih, čiji identitet je kasnije utvrđen, počeo je da viče na pripadnike MUP-a i da ih pretećim tonom pita "znate li vi ko sam ja", "znate li da je moj stric Vojislav Šešelj, i nagrabusićete zbog ovoga" - dodaje izvor Blica.

Uprkos svim tim pretnjama i pozivanjem na strica, Jovan Šešelj i njegova dvojica drugara odvedeni su u Policijsku stanicu Savski venac i zadržani su po prekršaju, jer je nadležni tužilac odlučio da nema elemenata krivičnog dela. Protiv njih je podnet zahtev za pokretanje prekršajnog postupka zbog vređanja službenog lica iz Zakona o javnom redu i miru.

Vojislav Šešelj, predsednik Srpske radikalne stranke, potvrdio je za "Blic" da je privedeni Jovan Šešelj njegov bratanac.

- Znam da je privođen na utakmici između Crvene zvezde i Kopenhagena. Bio je pod gasom kada se desio taj incident. Ali to što je bio u alkoholisanom stanju ne opravdava ga - kaže za "Blic" lider radikala.

Poznati policiji

Privođenje Jovana Šešelja, nije prvi bliski kontakt familije radikala sa pripadnicima MUP-a, a da nije povezano sa političkom aktivnošću. Naime, najstariji sin predsednika SRS, Nikola, priveden je 22. septembra 2017. godine u jednom kafiću u Batajnici zbog nošenja oružja, a već narednog meseca sa nadležnim tužilaštvom potpisao je sporazum o priznanju krivice i osuđen je na šest meseci kućnog zatvora.

- Odmah nakon toga je podneo ostavku na mesto člana Veća gradske opštine Novi Beograd. Ponavljam da ni Nikola nije imao zaštitu - navodi lider radikala.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.