STRAVIČAN PRIZOR NA PUNKTU MERDARE: Srpski carinici otvorili gepek i zatekli HOROR!
Carinici sprečili krijumčarenje devetogodišnje devojčice, Foto: Uprava carina

stravično

STRAVIČAN PRIZOR NA PUNKTU MERDARE: Srpski carinici otvorili gepek i zatekli HOROR!

Dete je pronađeno u prostoru za rezervni točak automobila „krajsler“

Objavljeno:

Carinici su 17. avgusta 2019. godine na punktu Merdare, u saradnji sa policijom, sprečili pokušaj krijumčarenja devetogodišnje devojčice sa teritorije AP KiM u Nemačku.

Dete je pronađeno u prostoru za rezervni točak automobila „krajsler“ nemačkih registarskih oznaka. Njime su ka Nemačkoj putovali 42-godišnji otac i njegov 17-godišnji sin, obojica albanske nacionalnosti, s tim da je otac kod sebe imao putne isprave tzv. Kosova, a sin ličnu kartu izdatu u Nemačkoj.

foto: Uprava carina

Oni su u susretu sa carinicima rekli da nemaju ništa da prijave.

Međutim, detaljnim pregledom automobila carinici su u gepeku, u prostoru za rezervni točak, pronašli devetogodišnju devojčicu albanske nacionalnosti, čija su dokumenta, kao i izvod o prebivalištu izdat u Podujevu, naknadno pronađeni u unutrašnjosti automobila.

Vozač automobila je nakon što je sakrivena devojčica pronađena, rekao da se radi o detetu njegove sestre koja živi u Nemačkoj i da se dete igralo i slučajno sakrilo tu.

Devojčicu su preuzeli radnici Centra za socijalni rad u Prokuplju, a osumnjičenima za njeno krijumčarenje je od strane policije određen pritvor od 48 sati, nakon čega će uz krivičnu prijavu biti privedeni nadležnom tužilaštvu.

(Espreso.co.rs/Blic.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.