OTAC PROGOVORIO O SMRTI MALE MILE (2): Ispričao sve što se desilo tog tragičnog dana na Vlasinskom jezeru!
Kada je malenoj Mili pozlilo, otac je po pomoć otrčao na recepciju hotela, odakle je osoblje pozvalo Dom zdravlja u Crnoj Travi, ali se ispostavilo da oni nemaju odgovarajuće sanitetsko vozilo, Foto: Profimedia

strašno

OTAC PROGOVORIO O SMRTI MALE MILE (2): Ispričao sve što se desilo tog tragičnog dana na Vlasinskom jezeru!

Nezapamćena tragedija

Objavljeno:

Došli smo na odmor da uživamo sa decom dve nedelje , a eto, sad Milu vraćamo u sanduku – drhtavim glasom kaže Miroslav Janković, otac dvogodišnje devojčice koja je preminula u Zdravstvenom centu u Surdulici, nakon što joj je pozlilo i počela da se guši u hotelu na Vlasinskom jezeru.

Miroslav kaže da je sa suprugom i devojčicama bliznakinjama Milom i Lenomprošle subote došao na domor u Vranje kod supruginih rođaka.

Tražili pomoć

- U četvrtak ujutru smo stigli u hotel na Vlasinskom jezeru gde smo imali uplaćen apartman. Pošto smo se smestili, otišli smo na ručak, a onda smo se vratili u sobu da se odmaramo. Beba se osećala dobro, osim što joj je prethodna dva tri dana curio nosić. Primetili smo i da je malo malaksala. Ona i njena sestra bliznakinja su prevremeno rođene u 36. nedelji, ali osim sitnih prehlada nisu imale nikakve zdravstvene probleme – priča Miroslav.

Kada je malenoj Mili pozlilo, otac je po pomoć otrčao na recepciju hotela, odakle je osoblje pozvalo Dom zdravlja u Crnoj Travi, ali se ispostavilo da oni nemaju odgovarajuće sanitetsko vozilo, a jedini dežurni lekar nije smeo da napušta ordinaciju.

Sahrana u ponedeljak

- Kad su iz ZC Surdulica rekli da nemaju vozilo, oko pola 9 supruga je sa Milom krenula kombijem ka bolnici, a ja sam ostao sa Lenom u sobi. Nisam bio ni sa kim od lekara u kontaktu i ne mogu nikoga da krivim. Dete je još u sobi počelo da se guši i poplavelo u roku od nekoiko minuta, ali davala je znake života. Kada je lekarska ekipa iz ZC Surdulica krenula prema nama, za 12 minuta su stigli do pola puta i sreli se sa vozilom u kom je bila beba. Lekari su pokušali sve što su mogli, ali je Mila već bila umrla – kroz uzdah priča Miroslav i dodaje da je njegova supruga Biljana potpuno utučena.

- Prvi rezultati obdukcije su pokazali da s eMila ugušila od vode u plućima, a ostale analize biće gotove za 15 dana. Sahrana će biti najverovatnije u ponedeljak u Rumi – kaže on.

(Espreso.co.rs/Kurir.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.