PRE SE LAŽNO PREDSTAVLJAO KAO VUČIĆEV SAVETNIK: Sad je pokušao da izvede novu prevaru, ali napravio je kobnu grešku
Ilustracija, Policija, Foto: Dado Đilas

pritvoren

PRE SE LAŽNO PREDSTAVLJAO KAO VUČIĆEV SAVETNIK: Sad je pokušao da izvede novu prevaru, ali napravio je kobnu grešku

On je zvao telefonom predsednika opštine Paraćin i nudio mu "pomoć"

Objavljeno: 20:13h

Paraćinska policija uhapsila je Z. C. (65) iz Kragujevca, koji je juče u više navrata telefonom pozivao predsednika opštine Paraćin, Sašu Paunovića, predstavljajući se kao državni sekretar u Ministarstvu pravde i nudeći mu posredovanje kod Posebnog odeljenja za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Kraljevu.

Kako se navodi u saopštenju Policijske uprave u Jagodini, osumnjičeni se tereti za krivično delo lažno predstavljanje, a osim što je Paunoviću nudio “pomoć”, raspitivao se i za aktuelnu političku situaciju u Paraćinu.

Osumnjičenom je određeno zadržavanje do 48 sati, nakon čega će, uz krivičnu prijavu, biti priveden Osnovnom javnom tužilaštvu u Paraćinu.

Ovaj Kragujevčanin je, inače, ranije optužen da se 2015. i 2016. godine lažno predstavljao kao nepostojeći savetnik tadašnjeg premijera Aleksandra Vučića, a sada je, kako se sumnja, pokušao da počini isto krivično delo, a na meti je bio Paunović.

Paunović je, međutim, tokom telefonskog razgovora sa Z.C. posumnjao u njegov identitet, pa je kontaktirao pravog državnog sekretara Mirka Čikiriza koji se trenutno nalazi na odmoru, nakon čega je nepoznati telefonski sagovornik prijavljen policiji.

Paunović je rekao da mu je nepoznata osoba u tom telefonskom razgovoru predlagala "nelogične i nezakonite stvari", te da je posle provere kod pravog državnog sekretara Čikiriza podneo krivičnu prijavu za lažno predstavljanje.

Bonus video

(Espreso.co.rs/Novosti)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.