KNELE JE RULET IGRAO SA PIŠTOLJEM NA STOLU: Stalno je ponavljao OVIH 5 REČI, i uvek dobijao
Aleksandar Knežević Knele, Foto: Vladimir Sporčić

AU!

KNELE JE RULET IGRAO SA PIŠTOLJEM NA STOLU: Stalno je ponavljao OVIH 5 REČI, i uvek dobijao

Kuglica je pala na drugi broj. Knele je razlupao staklo od ruleta, uzeo rukom kuglicu, stavio je na 17 i rekao momku da ga isplati

Objavljeno:

Upamćen kao "žestok" momak sa voždovačkog asfalta 90-ih, Aleksandar Knežević Knele (21) ostao je zapamćen kao začetnik specifične mode (dizelaši), kao kockar koji ne voli da gubi, vatreni delija, popularan u svom miljeu, tražeći uzora u Giški.

Međutim, jedna anegdota posebno se prepričava na popularnoj Instagram stranici "Legende devedesetih" koja je posvećena pripadnicima beogradskog podzemlja na Instagramu.

- Jedna od omiljenih pesama Aleksandra Kneževića Kneleta bila je "Kockar" od Mileta Kitića. Jedne noći Knele je ušao u kazino čiji je vlasnik bio Zoran Kovačević Koča (bivši bokser i vlasnik lanca kladionica i kockarnica ubijen 1998. godine). Seo je za rulet, izvadio pištolj i stavio ga na sto. Uložio je mnogo novca i rekao momku koji je radio na ruletu da sve stavi na broj 17.

Kuglica je pala na drugi broj. Knele je uzeo rukom kuglicu, stavio je na 17 i rekao momku da ga isplati.

Istu stvar je ponovio nekoliko puta tako što je stavljao sam kuglicu na 17 i vodio se onom izrekom: "Sam si kovač svoje sreće."

Kad je mislio da je uzeo dovoljno novca, ustao je, uzeo vreće sa parama, ali pre nego što je izašao iz kockarnice, ostavio je jednu punu vreću momku koji je radio na ruletu. Ovaj je prvo odbio, ali kada mu je Knele rekao: "Nemoj to da radiš, vređa me, bio si dobar", momak je uzeo novac.

Takav karakter, logično, doveo ga je do upečatljive smrti 28. oktobra 1992. godine u apartmanu 331 u hotelu "Hajat", gde je sutradan pronađeno njegovo telo i poruka napisana krvlju u ogledalu: "Broj 1".

To je, kasnije će biti jasno, bilo svojevrsno upozorenje na brojne likvidacije koje će uslediti nakon Kneletovog smaknuća.

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.