PRONAĐEN KLJUČNI DOKAZ: Da li će ovo pomoći da se reši misterija MASAKRA U JABUKOVCU?
Jabukovac, Foto: Kurir

I DALJE TRAJE...

PRONAĐEN KLJUČNI DOKAZ: Da li će ovo pomoći da se reši misterija MASAKRA U JABUKOVCU?

Forenzičari pronašli novčanicu na mestu četvorostrukog ubistva u Jabukovcu kod Negotina, što potvrđuje pretpostavku o koristoljublju kao motivu. Policija traži DNK počinioca na "pedesetici". Mnogi dokazi su kontaminirani

Objavljeno:

Brutalni razbojnici, koji su pobili četvoro ljudi na salašu Kazimirovića u mestu Valja Vratna, na tromeđi Jabukovca, Urovice i Vratne, tokom bekstva "sejali" su novac po imanju. Kako "Novosti" nezvanično saznaju, tokom uviđaja forenzičari su nedaleko od kuće pronašli novčanicu od 50 evra što je još jedan od dokaza da su pljačkaši posle krvavog pira uzeli sve pare iz kuće, ali prilikom bega nisu bili dovoljno oprezni.

Koliko je tačno novca izneto iz doma Kazimirovića niko ne zna, osim zločinaca. Kako u njihovoj kući nije pronađeno ništa, veruje se da su sve pokupili. Na to ukazuju premetačina i sve ispreturane stvari po sobama u kojima su domaćini spavali.

- Novčanica je poslata na analizu i veštačenje - navodi sagovornik "Novosti", blizak istrazi. - Eksperti će pokušati da na "pedesetici" pronađu DNK trag, što bi značajno pomoglo istrazi u potrazi za počiniocima. Od zločina do pronalaženja tela prošlo je dva dana i mnogi dokazi su kontaminirani, odnosno zagađeni.

Specijalne jedinice MUP Srbije dan posle pronalaženja tela na salašu, pročešljali su gotovo svu okolinu doma Kazimirovića u potrazi za dokazima i materijalnim tragovima. Iz Beograda su stigli i forenzičari, koji su u dva navrata pregledali mesto događaja.

- Urađen je i naknadni uviđaj, kako bi se neke stvari dodatno razjasnile i potkrepile dokazima - navodi naš sagovornik. - Ceo policijski posao otežava i činjenica da niko ništa nije video, niti čuo. Najbliža kuća od Kazimirovića je udaljena 500 metara. Porodica je brutalno pobijena hicima u glavu, osim gazde, kome je pucano u grudi i čelo.

Raja Kazimirović (72), njegova majka Dragica (93), sestra Ljubinka Oprikić (76) i sestričina Dragana Jozeljić (53), čija su beživotna tela pronađena u petak, biće sahranjeni u četvrtak u podne na mesnom groblju u Jabukovcu. Opelo žrtvama biće služeno u 11 sati u Hramu Vaznesenja Gospodnjeg. Na poslednji ispraćaj ove porodice iz jabukovačkog hrama do mesnog groblja krenuće njihovi najbliži, Rajin sin Nenad sa porodicom, Draganina ćerka Sandra, rodbina, prijatelji i meštani.

Porodica i rodbina ubrzano završavaju sve pripreme za ispraćaj svojih najbližih na večni počinak. Kako nezvanično saznajemo, kovčezi Raje i njegove majke biće obeleženi po pravoslavnim običajima, dok na Ljubinkinom i Draganinom neće biti krsta, jer su pripadale verskoj zajednici Jehovini svedoci.

- Sve je to hrišćanstvo, i pravoslavlje, i katolicizam i Jehovini svedoci. Ljubinka je poštovala religiju svoje majke po kojoj je i ona krštena kao mala. Njoj to nije smetalo, pa zašto onda smeta drugima - kaže nam jedan od bliskih rođaka ove porodice.

Na imanju Kazimirovića, udaljenom od sela nekoliko kilometara, forenzičari i dalje traže tragove koji će istrazi pomoći da uhvate ubice ovih ljudi, a sasvim je sigurno da su ovaj zločin počinila najmanje dvojica napadača, od kojih je jedan bio vešt u baratanju oružjem, sudeći po preciznosti kojom su ubijene dve žrtve.

Raju Kazimirovića i njegovu sestru Ljubinku ubio je isti čovek. Raja je ubijen sa pet metaka, od kojih su četiri locirana u predelu stomaka i grudnog koša, a petim je "overen" u glavu, dok je Ljubinka ubijena sa jednim metkom u predelu usana. Nesrećna Dragica u svojoj desetoj deceniji života i njena unuka Dragana ubijene su sa po dva metka u glavu, istim oružjem. Na mestu zločina, međutim, nisu pronađene sve čaure.

(Espreso.co.rs / Novosti.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.