ODLOŽENO SUĐENJE JUTKI! Razlog je SKANDALOZAN, opet se izvukao!
Jutka se opet izvukao, Foto: Printscreen/facebook

AU!

ODLOŽENO SUĐENJE JUTKI! Razlog je SKANDALOZAN, opet se izvukao!

Relativno brzo zakazivanje ročišta iznenadilo je Jeličićevu žrtvu Mariju Lukić

Objavljeno: 14.08.2019. 12:36h
  • 16

Suđenje Milutinu Jeličiću Jutki, bivšem predsedniku opštine Brus, zbog polnog uznemiravanja Marije Lukić, odloženo je danas, jer se Jutkini branioci nisu pojavili zato što su na odmoru.

Suđenje seksualnom napasniku prebačeno je u Osnovni sudu u Kruševcu i ovo je bilo prvo ročište od kada je proces zbog različitih nepravilnosti izmešten iz bruskog suda.

Jutka kasnio na suđenje

Jutka je stigao nešto kasnije, a u njegovoj pratnji bile su dve osobe.

Ispred suda u Kruševcu okupila se grupa žena koje kao i na prethodnim suđenjima daju podršku Mariji Lukić.

Na transparetima koje one nose ispisane su reči podrške žrvti Mariji Lukić koja je smogla sange da nasilnika prijavi iako tortura nad njom nije prestala, naprotiv, tada se intezivirala.

Podrška Mariji Lukić

"Nasilje nema opravdanje", "Radnice su uz Mariju Lukić", "Stop govoru mržnje", "Pravda za Mariju", "Vlast nije izgovor", ispisano je na transparentima podrške Jutkinoj žrtvi.

Relativno brzo zakazivanje ročišta iznenadilo je Jeličićevu žrtvu Mariju Lukić.

U izjavi za "Blic" ona je rekla da strahuje od eventualnog odlaganja i prolongiranja suđenja, ali da joj nadu daje to što je prvo ročište zakazano u kratkom roku, što u Brusu nije bio slučaj, već se na prvo suđenje čekalo oko godinu dana.

Podrška Mariji Lukić i ispred sudnice u Kruševcu

Suđenje Jeličiću od starta je bilo praćeno tenzijama, a Jeličićevi saradnici su tokom ranijih ročišta ispred suda, ali i ispred same sudnice, dobacivali, vređali i pretili kako Mariji Lukić, tako i drugim žrtvama u čijim slučajevima optužnice nisu podignute, ali su pozvane da budu svedoci u slučaju Marije Lukić. Trebalo je da upravo one svedoče na poslednjem pretresu u Brusu krajem maja, ali je suđenje prekinuto jer su Lukićeva i svedokinje doslovno prošle kroz torturu.

Inače, Skupština opštine Brus je 27. juna vratila mandat Jeličiću, nakon čega on može ponovo da se kandiduje za predsednika opštine ili neku drugu funkciju. Predsednik Srbije i SNS Aleksandar Vučić izjavio je, međutim, da Jeličić može da bude predsednik te opštine, ali ne kao kandidat naprednjaka.

15.000 poruka, pa ozbiljne pretnje

 

Podsećamo, Marija Lukić je u Jutkinom kabinetu radila kao sekretarica kada je njegovo seksualno uznemiravanje počelo. Naime, on je u nekoliko navrata tokom radnog vremena pokušao nasilno da poljubi Mariju iako je ona to odbijala.

Pored torture koju je trpela tokom radnog vremena, Jutka je Mariju zlostavljao i slanjem sms poruka, jer je nekadašnji predsednik opštine Brus za dve godine uznemiravanja svojoj sekretarici poslao oko 15.000 poruka u kojima je pisao brojne gadosti poput toga da želi da je "ljupka" i "volka".

U jednoj od prepisaka je čak potvrdio svoje nasilne radnje pokušavajući da se "izvini" Mariji što ju je nasilno "ljupkao" u toku radnog vremena.

Nakon što je Marija dala otkaz i obelodanila sve Jutkine gnusne radnje dobijala je brojne pretnje koje su se nastavile i tokom procesa suđenja.

Upravo zbog brojnih zloupotreba koje je Jutka pokušao da sprovede suđenje je premešteno u Kruševac.

Bonus video: 

(Espreso.rs / Blic.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
Inicijalizacija u toku...

Espreso.rs


Adria media