ODVELI SMO TE NA POROĐAJ, VRAĆAMO TE U SANDUKU! Ispovest muža preminule porodolje iz Aleksinca JE BOLNA
Aleksinac - crna hronika, Foto: Kurir

POTESNO

ODVELI SMO TE NA POROĐAJ, VRAĆAMO TE U SANDUKU! Ispovest muža preminule porodolje iz Aleksinca JE BOLNA

Porodilja Danijela Krstić (31) preminula je u Opštoj bolnici u Aleksincu nekoliko sati nakon porođaja, a porodica preminule tvrdi da je do tragičnog ishoda došlo greškom doktora

Objavljeno:

Kako se saznaje, Danijela je bila zdrava žena i 9. avgusta se porodila u aleksinačkoj bolnici, a prema rečima izvora, danima je bila na indukciji. Sahranjena je u ponedeljak na Novom groblju u Aleksincu, a njen suprug Zvonko Krstić je na Fejsbuk profilu pokojne supruge napisao da je do smrti došlo greškom lekara, kao i da je Danijela umrla zbog njihove nemarnosti, neodgovornosti i bahatosti.

- Odveli smo te na porađaj, a vraćam te u sanduku zahvaljujući nemarnosti doktora s aleksinačke ginekologije. Doktori su mi uzeli ženu zbog svojih grešaka. Rodila je zdravog i prelepog dečaka Luku, ali je svoj život izgubila, a iza nje su ostala dva deteta - napisao je Zvonko.

On je objavio i umrlicu, uz poruku: "Rezultat našeg porodilišta u Aleksincu, nek im je na duši".

foto: Printscreen/Facebook

- Želim da se zna da je Danijela bila zdrava, jaka i presrećna što će roditi dečaka. Bila je u rukama tih ljudi, ili kasapina, da ih bolje nazovem, koji su mi je uzeli za ceo život, a decu ostavili bez majke. Bez trunke savesti niko od njih nije hteo ili smeo da me pogleda u oči. Tri sata sam čekao da mi kažu šta se dešava, ćutali su, krili, da bih na kraju silom ušao u porodilište i našao svoju suprugu mrtvu i pokrivenu čaršavom - očajan je suprug preminule porodilje.

- Mislim da je velika sramota za bolnicu, za ginekologiju, za doktorku Snežu, koja je doprinela tome da moja porodica bude zavijena u crno, a moja deca ostanu siročići. Nadam se da ima pravde. Boriću se svim silama da dokažem istinu! - napisao je on.

foto: Kurir

U Ministarstvu zdravlja potvrđeno je da su obavešteni o ovom slučaju, kao i da je po saznanju inspekcija upućena u OB Aleksinac.

V. d. direktora Opšte bolnice Aleksinac prim. dr Goran Vidić potvrdio je da je Danijela 9. avgusta nekoliko sati nakon porođaja preminula, kao i da bolnica duboko žali zbog tragičnog događaja i gubitka mladog života.

- Sat i po vremena nakon što je rodila zdravo dete prirodnim putem došlo je do iznenadnog poremećaja vitalnih funkcija, sa prestankom rada srca. Odmah je započeta reanimacija, ali je uprkos preduzetim merama došlo do smrtnog ishoda. Odmah su obavešteni zdravstvena inspekcija, MUP i Ministarstvo zdravlja. Telo je poslato na sudsko-medicinsku obdukciju i pokrenuta je unutrašnja provera kvaliteta - naveo je dr Vidić.

(Espreso.co.rs / Alo.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.