PUCALI SU U ŽENE DA BI IM RAJA OTKRIO GDE SU PARE! Poslednja veštačenja imaju 2 verzije MASAKRA u Jabukovcu
Jabukovac, Foto: Suzana Božinović

NASTAVLJA SE...

PUCALI SU U ŽENE DA BI IM RAJA OTKRIO GDE SU PARE! Poslednja veštačenja imaju 2 verzije MASAKRA u Jabukovcu

Na osnovu do sada pronađenih tragova, dva su scenarija četvorostrukog ubistva u Jabukovcu kod Negotina. Prema drugoj verziji, Kazimirović je iznenadio razbojnike, tokom krvavog pira ispred kuće

Objavljeno: 14.08.2019. 10:58h
  • 43

Dva su scenarija četvorostrukog ubistva na salašu Kazimirović u mestu Valja Vratne kod Jabukovca - nezvanično saznaju "Novosti". Na osnovu poslednjih veštačenja izvlači se zaključak da je glava porodice Raja Kazimirović (72) poslednji ubijen, ali se, zbog protoka vremena od zločina do pronalaska tela, ne zna sa sigurnošću da li je gledao egzekuciju najmilijih ili je njegov dolazak iznenadio razbojnike tokom krvavog pira i napada na žene!

Istražitelji srpske policije, međutim, u jedno su ubeđeni a to je da je zločin počinjen iz koristoljublja i da je bar jedan od počinilaca vešt u baratanju oružjem. Na ovo ukazuje premetačina po kući, ali i preciznost kojom su ubijene dve žrtve.

foto: Zorana Jevtić

- Po prvom scenariju, ubice su uletele na salaš odmah pošto je Raja stigao sa njive - navodi naš izvor blizak istrazi. - Jedan je došao do njega i držao ga na nišanu, dok se drugi spustio do šupe, gde su mu bile majka i sestričina. Verujemo da je u tom trenutku Rajina sestra bila u kući i da nije slutila kakva se drama odvija napolju.

Po ovoj verziji, tražili su od Raje da im kaže gde su pare, a da bi ga uverili da su ozbiljni, prvo su hicima u glavu ubili njegovu majku i sestričinu. On je sve to gledao.

 

- Tada je, čuvši viku, kako se pretpostavlja, iz kuće izletela Rajina sestra, koja kada je videla šta se dešava počela da zapomaže - navodi naš sagovornik. - Onda se napadač, koji je držao Raju na nišanu okrenuo i pucao. Pogodio je u usta i na mestu usmrtio. Tog trenutka Raja je krenuo da ustaje sa sedišta na traktoru, ali mu je ubica ispalio četiri hica u donji deo grudi i stomak. Petim ga je overio u čelo. Prema nekim proračunima, napadač je od Raje bio udaljen između metar i po i dva. On i sestra ubijeni su istim kalibrom.

Njegova majka i sestričina ubijene su iz neposredne blizine. Napadač im je gotovo prislonio pištolj uz glavu. One su usmrćene sa po dva hica u glavu i različitim kalibrom od Raje i sestre.

- Drugi mogući sled događaja razlikuje se samo po tome, što je Raja došao sa njive kada su žene već bile mrtve - navodi naš sagovornik. - Moguće je da je prekinuo razbojnike u premetačini. Jedan je istrčao i ubio ga dok je još bio na traktoru. Novac u kući Kazimirovića policija nije pronašla. Veruje se da su ga krvavi pljačkaši odneli, ali o kojoj sumi je reč, može samo da se nagađa.

 

Ekipe forezničara ponovo su u utorak bile na mestu zločina. Prikupljaju se dodatni materijalni tragovi u masakru Raje Kazimirovića (72), njegove majke Dragice (93), sestre Ljubinke Oprikić (76) i sestričine Dragane Joveljić (53), ubijenih sa ukupno 10 metaka.

Raja Kazimirović je važio za skromnog i povučenog čoveka, koji je do penzije radio kao pekar u nekadašnjem negotinskom "Žitomlinu", ali se od rane mladosti bavio i poljoprivredom. Porodica, potvrđuju i meštani, ničim se nije isticala, a imao se utisak da, bar po spoljnom izgledu, ne spada u imućnije. Pa, ipak, za Raju su pričali da ima para jer ne troši i štedi.

(Espreso.rs / Novosti.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
Inicijalizacija u toku...

Espreso.rs


Adria media