TRAŽIO ČISTE GAĆE I PAKET S HRANOM, CEO ZATVOR MU SE SMEJEO! Sasa Mirković stražarima uputio neobičan zahtev
Saša Mirković, Foto: Beta

nezadovoljan

TRAŽIO ČISTE GAĆE I PAKET S HRANOM, CEO ZATVOR MU SE SMEJEO! Sasa Mirković stražarima uputio neobičan zahtev

Crna Gora juče isporučila Srbiji odbeglog estradnog menadžera

Objavljeno:

Pre dva dana se pržio u Pržnu, od juče se krčka u zatvoru... Estradni menadžer i nekadašnji predsednik Skupštine opštine Zaječar Saša Mirković izručen je juče ujutru iz Crne Gore Srbiji, pošto je u petak uhapšen u Budvi po poternici Srbije.

Smešten je u Okružni zatvor u Beogradu, iz kojeg će verovatno naknadno biti upućen na izdržavanje kazne zatvora od godinu dana, na koju je osuđen zbog nezakonite nabavke novogodišnjih paketića kojim je budžet Zaječara oštećen za čak 14 miliona dinara.

Prema rečima našeg izvora, Mirković je teško je podneo to što je bio prinuđen da boravak na crnogorskoj obali preko noći zameni skučenom ćelijom u kojoj će imati dva cimera.

- Mirković je po dolasku u CZ, smešten na prijemno odeljenje. Tu će odležati prvih 30 dana. Normalno se ponašao kada je stigao, ali nakon saznanja da će prvu posetu moći da ima tek za nedelju dana, kada će moći da dobije i paket, iznervirao se. Insistirao je na tome da mu se hitno omogući da mu neko donese čiste stvari, veš i sredstva za ličnu higijenu - otkrio je izvor "Alo!".

Još u maju srpsko sudstvo tragalo je za Mirkovićem i tada je predočeno da će, ukoliko mu u tom periodu ne bude uručena pravosnažna presuda, za njim biti raspisana poternica radi izdržavanja kazne na koju je osuđen.

Tom prilikom, radijus kretanja bio mu je sužen, pisali su mediji, sud mu je, upravo da ne bi napustio Srbiju, oduzeo pasoš odmah pošto je pušten iz jednomesečnog pritvora, a taj dokument do kraja postupka mu nije vraćen. Ipak, sumnjalo se da je Mirković napustio Srbiju.

Bivši prvi čovek Zaječara i estradni menadžer osuđen je jer je mimo ovlašćenja usmeno naložio saradnici Mileni Trajković da kupi robu u vrednosti od 13.960.799,9 dinara. Radi se o novogodišnjim paketićima, koji su kupljeni od jedne beogradske firme. Time je pričinjena šteta budžetu Grada Zaječara u iznosu od 14 miliona dinara.

Mirković se povodom vesti o svom privođenju u petak veče kratko oglasio na Tviteru i za to okrivio lično predsednika Srbije.

- Priveden sam zbog prekoračenja boravka. Vučić me na svaki način proganja! Ugrožava mi ljudska prava, pravo na rad i pravo na kretanje - napisao je i dodao je da će tražiti "u Crnoj Gori politički azil od Vučićevog progona, pošto se plaši za svoju bezbednost".

Hapsili ga dok je pio kafu, pozivao se na Dačića...

Policija je Mirkoviću stavila lisice na ruke dok je sa društvom sedio u kafiću u Budvi i ispijao kafu. Ljudi koji su bili s njim pokušali su na blef da zaustave hapšenje. Oni su crnogorskim policajcima predložili da pozovu srpskog ministra spoljnih poslova Ivicu Dačića, kako bi, navodno, potvrdio da Mirković nije na poternici.

Družio se sa Zaevom, Jeremićem...

Nakon bekstva iz Srbije, Mirković je, pisali su mediji, u nekom momentu sigurnu luku našao u Severnoj Makedoniji, gde je radio kao saradnik Zorana Zaeva, makedonskog premijera. Na fotografijama iz Skoplja osim Zaeva, u više navrata u društvu Mirkovića pojavljivao se i Vuk Jeremić, lider Narodne stranke.

(Espreso.co.rs/Alo.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.