BRZO, TREBA NAM JOŠ KRPA, TATA JE ISEKAO MAMU! Potresna priča komšije koji je spasavao GOCU U BEČMENU
Porodična kuća nastradale porodice, Foto: Nemanja Nikolić

detaljni opisi

BRZO, TREBA NAM JOŠ KRPA, TATA JE ISEKAO MAMU! Potresna priča komšije koji je spasavao GOCU U BEČMENU

Situacija u ulici u kojoj živi ovaj bračni par, nije bila nimalo prijatna

Objavljeno:

Nakon stravičnog incidenta u Bečmenu, kada je Bojan S. (40) pokušao da pištoljem i nožem ubije suprugu Gordanu (37), reporteri "Telegrafa" otišli su na lice mesta.

Situacija u ulici u kojoj živi ovaj bračni par, nije bila nimalo prijatna. Nikoga nije bilo na ulici, prejako sunce i tišina dodatno su unosili sablasnost u atmosferu. Delovalo je kao da su se svi sakrili u svoje domove.

Ipak, jedan komšija, koji je možda sprečio još veću tragediju, odlučio je da ispriča za "Telegraf" sve ono što je tog kobnog popodneva doživeo. Stojimo u njegovom dvorištu, a on nam do detalja opisuje kako je izgledalo spasavanje Gordane, ali i Bojana.

Prenosimo vam njegovu potresnu ispovest u celosti:

"Sedeo sam u kući, malo nakon što sam došao iz Beograda, kada sam začuo panično lupanje na vrata. Otvorio sam, a njihov sin (13) stajao je i govorio "brzo, brzo, treba nam još krpa i peškira, tata je isekao mamu". Izleteo sam kao furija, bio sam bos, samo u šortsu i ušao u kuću preko puta moje. Tu živi Bojanov brat sa porodicom.

Ono što sam tamo video, u najmanju ruku je horor. Ušao sam u mali hodnik, koji dalje vodi ka ostalim prostorijama, a u njemu su ležali na podu Gordana, Bojan sa licem ka dole i Bojanova majka. Bojan je delom ležao na Goci. Svi su bili u krvi. Vrata su bila krvava. Njihove majice. On je, rekao bih, najviše iskrvario.

Kada sam izleteo iz kuće, sa sobom sam poneo i prvu pomoć, pa sam odmah počeo da ih previjam. Goci je bio isečen deo nadlaktice, visio je, a ja sam to zavio, kako bih pokušao da zaustavim krvarenje. Bojanu su držali krpu na grkljanu, najveću ranu koju je imao bila je sa leve strane, strašno velika, koliko sam uspeo da vidim sebi je zadao ukupno tri rane.

Ali, znate šta je najstrašnije što sam video - pored njih na podu bilo je toliko crne krvi, delovalo je kao da leže na nekim iznutricama. Užasno. Ono je najstravičniji prizor koji sam ikada video, ali samo mi je bilo na pameti da ih spasem, da prežive", priča ovaj hrabri čovek jedva izgovarajući reči.

Čini nam se da će zaplakati svakog trenutka dok prepričava, gledajući u pod. Njegovo lice izgleda kao da je opet u kući strave, preko puta njegove.

Prema njegovim rečima, ceo incident je započeo Bojan u njihovoj kući, a kada je situacija, nakon pucnjeva i noža kulminirala, prestravljena Gordana je počela da trči ka kući Bojanovog brata, koja je svega nekoliko metara od njihove. Tamo je pohitala, u nadi da će zateći jetrvu i da će joj ona pomoći. Međutim, u kući Bojanovog brata, bila je samo maloletna bratanica.

I ona, kao i deca Bojana i Goce, gledali su ovaj horor. On je vitlao nožem, dok je majka pokušavala da ga obuzda, što je na kraju i uspela, zajedno sa Gocom. Tom prilikom, Bojan je uspeo da nanese ubode i majci, ali oni nisu bili duboki, te je samo previjena.

- Njih dve su uspele da ga savladaju, ni sam ne znam kako. On ima 140 kilograma, njih dve su sitne žene. Kako su se izborile, ne znam, ali izbile su mu nož iz ruke. Majku i baku je branio njihov sin, koliko je mogao da ih brani, jer on dete ima 13 godina. Bio je hrabar! Kada su mu otele nož, on je brzo otrčao do livade pored stričeve kuće (u kojoj je nastavljena agonija) i bacio ga, samo da tata ne ubije mamu - priča nam i dalje šokiran komšija.

"NE DAJTE MU, KOMŠIJA, DA MI PRIĐE"

Naš sagovornik ne zna ko je pozvao policiju, ali kada je uleteo u kuću Bojanovog rođenog brata, već su stigli policajci.

Dok je previjao Gordanu, koja je bila "bleda kao krpa", govorila mu je reči od koji su mu pred nama pošle suze. Naježio se.

- Molim vas, branite me od njega. Čuvajte me! Ne dajte mu, komšija, da mi priđe! Govorila mi je to dok se tresla kao prut. Vi onaj strah ne možete da zamislite. U očima sam joj video tu izbezumljenost. Rekao sam joj da se ne brine, da je policija tu i da smo svi tu i da će biti u redu - seća se ovaj hrabri čovek sa suzama u očima.

On je sačekao Hitnu pomoć, a onda je nastao novi problem. Stigao je samo jedan sanitet, ali nemoguće je bilo prevesti Gordanu i Bojana istim vozilom, jer ona nije želela to da uradi.

- Prepala se kada je trebalo da uđe sa njim u vozilo. Ja sam zamolio policajca da ide sa njima, ali ona ni to nije htela. A onda je već stigao i njen brat. Tada je Bojan onako povređen skočio kao oparen sa kreveta u kom je ležao. Izgledalo je kao da se plaši Gocinog brata. Na kraju je Bojan otišao sanitetom, a Gocu je prevezao brat. Prvo do surčinskog doma zdravlja, a onda su dalje odvezeni na Urgentni centar - kaže komšija.

MAJKA: NA TERAPIJI SAM, NE MOGU DA PRIČAM

U dvorištu Bojanove i Gocine kuće, videli smo njegovu majku. Prišli smo vratima i zamolili je da nam kaže kako se oseća. Preko kapije, koja je bila zaključena, kroz suze nam je rekla.

- Loše sam, pijem lekove. Na terapijama sam, razumite, ne mogu da pričam - rekla nam je jedva čujno.

TRI PUCNJA, PA NOŽ

Kako saznaje naš portal, komšije su čule tri pucnja, a četvrti metak se Bojanu zaglavio u cevi, pa je zato odlučio da nožem ubije Gordanu, a onda i sebi da prereže grkljan.

Ovaj bračni par, inače, ima sina (13) i ćerku (10), a sa njima u domaćinstvu živi i Bojanova majka, koja kako su nam rekli meštani Bečmena, ima psihičkih problema i uzima terapije za svoju bolest.

- Mi smo čuli da je njegova majka policiji rekla da je psihički obolela, ali i njen sin, pa da ako preživi, njega zatvore u neku ustanovu. Bojana znam od ranije, u školi je bio jako incidentan, tukao se stalno. Za nasilje u porodici nismo znali, ali verovatno zato što je Goca to jako dobro krila. Ona je predivna žena - ispričali su nam mušterije ispred prodavnice u kojoj je radila Gordana.

Njihova maloletna deca, koja su prisustvovala ovoj tragediji, nalaze se kod babe po majci u Petrovčiću.

- Bili su mirne komšije. Nisu imali nikakvih problema, bar je tako delovalo. Normalno su funkcionisali sa svim ovde. Držali su i PET shop jedno vreme, ali su ga zatvorili. Posle mislim da je samo Goca radila i da ih je ona suštinski izdržavala - rekle su nam komšije koje su bile bliske ovoj porodici.

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.