TRUDNA TAMARA JE UMRLA OD SEPSE! Njena porodica ne može da se oporavi od TUGE! U TOKU JE KONTROLA U BOLNICI
Tamara M., Foto: Printscreen Instagram

ugašena dva života

TRUDNA TAMARA JE UMRLA OD SEPSE! Njena porodica ne može da se oporavi od TUGE! U TOKU JE KONTROLA U BOLNICI

Nakon što je Tamara M. (23) preminula od sepse, njeni najbliži okupili su se oko ideje da se trudnice zaštite, i njen slučaj više nikad ne ponovi

Objavljeno: 20:24h

Kruševljanka Tamara M. (23) koja je bila u sedmom mesecu trudnoće, preminula je 1. avgusta u niškom Kliničkom centru, a nije preživela ni njena beba.

Čijom krivicom, trebalo bi da bude ustanovljeno nakon kontrole rada lekara u Opštoj bolnici Kruševac, gde je Tamara dobila sepsu.

Njeni prijatelji, porodica i suprug ljuti su i tužni jer su dva života ugašena, kako kažu, nečijom krivicom.

U želji da nijedna porodilja ne doživi sudbinu njihove Tamarice, otvorili su stranicu na Fejsbuku pod nazivom "Pravda za Tamaru".

foto: Printscreen Instagram

Anđelka Mitrović, drugarica preminule trudnice, kaže da samo žele da se sazna istina.

- Važno je da se kazne krivci kako ne bi dolazilo više do ovakvih propusta i da ne bi još koja trudnica morala da plati glavom i namuči se kao naša Tamarica - navodi Anđelka.

Tamarina sestra Jelena Ilić ističe da je cilj grupe da se njen slučaj ne ponovi i da se probudi svest kod budućih mama.

- Cilj je da sprečimo još neku tragediju i da zaštitimo sve buduće žene. Da je bilo propusta u kruševačkoj bolnici - jeste, čekamo nalaze obdukcije i nadležnih ispekcija, neko će morati za ovo da odgovara. Tražićemo zakon za trudnice. Biće to Tamarin zakon, to moramo da učinimo - navodi Jelena.

Podsetimo, Tamara nije imala nikakvih problema u trudnoći. U kruševačku bolnicu je primljena 20. jula, kada je bila u sedmom mesecu trudnoće. Prema rečima njenog supruga Lazara Milića, imala je bolove u predelu levog bubrega.

Uveravali su nas da to nije ništa i da se kod trudnica često javlja napad bubrega. Odmah tog dana počela je i da povraća, imala je temperaturu i tamo su je držali 4 dana bez ikakvog jasnog odgovora. Sumnjali su da je u pitanju zapaljenje bubrega, pa su mislili da je krenuo i kamen - rekao je Tamarin suprug koji je ostao bez žene i deteta.

foto: Printscreen Instagram

Kako je naveo, tamo je nisu gledali i pazili, a on je išao sam da je presvlači i kupa.

- Pomagale su joj druge trudnice, čak i kad su tražile pomoć od sestara, one su vikale na njih i govorile "nije tebi ništa, nemoj da se prenemažeš" - ispričao je Milić i dodao da je njegova supruga u tom trenutku umirala od sepse.

KONTROLA U TOKU

Iz Opšte bolnice u Kruševcu kažu za portal Telegraf.rs da je unutrašnja kontrola rada u ovoj zdravstvenoj ustanovi u toku.

- U vezi sa slučajem preminule pacijentkinje Tamare M., inspekcija Ministarstva zdravlja Republike Srbije je bila u Opštoj bolnici Kruševac, a postupak naložene unutrašnje kontrole provere kvaliteta stručnog rada je u toku - kratko je odgovorila direktorka bolnice dr Vesna Stević Gajić.

Bonus video

(Espreso.co.rs/Telegraf.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.