TROJICA SRBA U CENTRU ZAGREBA NASMRT PRETUKLI STARCA (80)! Hrvatska u šoku!
Policija traga za osumnjičenima, Foto: Profimedia

potraga

TROJICA SRBA U CENTRU ZAGREBA NASMRT PRETUKLI STARCA (80)! Hrvatska u šoku!

Osumnjičeni 53-godišnjak u zakonskom roku predan je pritvorskom nadzorniku. Policijski službenici nastavljaju provoditi kriminalističko istraživanje radi pronalaska druge dvojice osumnjičenih

Objavljeno: 13:39h

Policijski službenici Policijske uprave zagrebačke, proveli su kriminalističko istraživanje nad trojicom državljana Republike Srbije (48,31,53) zbog osnovane sumnje u počinjenje kaznenog dela razbojništva nad 80-godišnjakom sa smrtnom posledicom, izvestila je PU zagrebačka.

Provedenim kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je da su osumnjičeni početkom marta 2019. godine posle ponoći došli u kuću na području Trešnjevke. U kući su odvojeno, svaki u svom stanu, stanovala dvojica braće (80,78). Tokom poznanstva s osobama sumnjivog ponašanja, osumnjičeni muškarci saznali su da stariji brat poseduje veće novčane iznose.

Osumnjičeni 53-godišnjak, prema ranijem dogovoru s ostalom dvojicom, ostao je u delu kuće u kojem stanuje 78-godišnjak, zadržavajući ga u tom prostoru kako ne bi mogao upozoriti brata na ono što se događa. Za to vreme druga dvojica osumnjičenih otišla su do stana starijeg brata, pozvonila i ušla s namerom da se domognu njegova novca. Po ulasku u stan, zadali su mu više udaraca rukama i nogama po glavi i telu, a potom u potrazi za novcem ispremetali stvari po kući. Tokom jednog sata, od ponoći do jedan ujutru, osim što su ga telesno povredili, vezali su ga uporni u nameri da pronađu novac, u čemu su na kraju i uspeli. Za sada je još uvek reč o neutvrđenoj količini novca.

Odmah potom njih su se dvojica vratila u drugi deo kuće, odnosno u stambeni prostor gde ih je čekao treći osumnjičeni koji je zadržavao 78-godišnjaka, mlađeg brata oštećenog, da ne iziđe i pomogne bratu koji je ostao u teškom stanju. Tada su se sva trojica udaljila s mesta događaja odnoseći sa sobom za sada neutvrđeni iznos novca. Mlađi brat odmah se uputio do stambenog prostora starijeg brata kojeg je pronašao bez svesti na podu, zavezanog i teško povređenog, zbog čega je odmah pozvao policiju.

Po dolasku policijskih službenika na mesto događaja, povređeni 80-godišnjak kolima hitne medicinske pomoći prevezen je u KB Sestre milosrdnice, gde je utvrđeno da je teško povređen. Početkom junaoštećeni je zbog teškog zdravstvenog stanja i potpune ovisnosti o tuđoj negi i pomoći nakon traume zadobivene prilikom razbojništva premešten u drugu bolnicu, gde je krajem juna preminuo.

Osumnjičeni 53-godišnjak u zakonskom roku predan je pritvorskom nadzorniku, a poseban izveštaj dostavljen je nadležnom županijskom državnom advokatu. Policijski službenici nastavljaju sprovoditi kriminalističko istraživanje radi pronalaska druge dvojice osumnjičenih.

(Espreso.co.rs/VečernjiList.hr)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.