GREŠKA LEKARA HITNE SLUŽBE: Baku proglasio mrtvom, a ona oživela pred pogrebnicima
Lekar Hitne pomoći, Foto: Filip Plavčić

kOBNA GREŠKA

GREŠKA LEKARA HITNE SLUŽBE: Baku proglasio mrtvom, a ona oživela pred pogrebnicima

Na odeljenju Neurologije Opšte bolnice u Kikindi, pacijentkinja I.K. nalazi se kod njih na lečenju

Objavljeno: 19:40h

Lekar Hitne službe u Kikindi N.B. napravio je istu grešku kao i njegov stariji kolega pre nešto više od godinu dana, jer je u četvrtak baku I.K. (89) nakon pregleda u njenoj kući proglasio mrtvom, ali se ubrzo pokazalo da je žena živa.

Lekar Hitne službe u Kikindi N.B. napravio je istu grešku kao i njegov stariji kolega pre nešto više od godinu dana, jer je u četvrtak baku I.K. (89) nakon pregleda u njenoj kući proglasio mrtvom, ali se ubrzo pokazalo da je žena živa, pa je hitno prebačena u kikindsku bolnicu, gde se i sada nalazi na odeljenju Neurologije.

Kako “Novosti” nezvanično saznaju, rođaci su pozvali Hitnu službu kako bi baki ukazali pomoć. Kada je ekipa Hitne službe stigla u kuću pacijentkinje I.K. lekar je, nakon pregleda, konstatovao smrt starice, pa je porodica pozvala pogrebnu službu. Međutim, kada je nešto kasnije stigla pogrebna služba, a žena je pokazala znakove života, a po pričama komšija, čak je otvorila i oči.

- Rođaci su sugerisali pogrebnicima da joj skinu nakit, međutim, tada se videlo da je žena živa, jer je pokrenula oči, pa ih na kraju i otvorila. Onda je ponovo pozbana Hitna služba i prevezla ženu u bolnicu – ispričale su komšije iz Srbobranske ulice za “Novosti”.

Kako smo u subotu kasno popodne saznali od dežurnih na odeljenju Neurologije Opšte bolnice u Kikindi, pacijentkinja I.K. nalazi se kod njih na lečenju. Brigu o njoj, osim lekara i medicinskog osoblja, vode ćerka i snaha. Druge detalje njenog stanja nisu mogli da nam saopšte, zbog zaštite prava pacijenta.

Podsećamo da je ovo drugi ovakav slučaj u Kikindi kada lekar Hitne službe živu pacijentkinju proglašava mrtvom. To se dogodilo i u maju prošle godine kada je lekar te službe baku, koja je živela u Genrontološkom centru, proglasio mrtvom, ali je sutradan utvrđeno da je živa, pa je, takođe, prebačena u bolnicu. Iako teško bolesna ona je u toj ustanovi živela još deset meseci. Zbog te greške lekar je iz Hitne službe prebačen da radi u ambulantu opšte prakse.

Direktorka Doma zdravlja u Kikindi, dr Biljana Marković, u čijem je sastavu Hitna služba, kaže da će se ustanova o ovom drugom slučaju lekarske greške, zvanično oglasiti u ponedeljak, kada detalje najnovijeg slučaja ispita i izveštaj sačini Komisija unutrašnje kontrole.

(Espreso.co.rs/VečernjeNovosti)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.