OVO JE STUDENT MILIJA (20) KOJI JE S DRUGOVIMA UKRAO MAČ SIBINJANIN JANKA! Pao je na vrlo glup način
Spomnenik Sibinjanin Janka i student Miija Čpajak, Foto: Printscreen

pušteni iz pritvora

OVO JE STUDENT MILIJA (20) KOJI JE S DRUGOVIMA UKRAO MAČ SIBINJANIN JANKA! Pao je na vrlo glup način

Kako saznajemo, trojica mladića saslušana su u Trećem osnovnom javnom tužilaštvu zbog sumnje da su počinili tešku krađu

Objavljeno:

Milija Čpajak, sin profesora, Jovan S. i Bogdan M. saslušani zbog teške krađe dela spomenika Sibinjanin Janku.

Milija Čpajak (20), student Fakulteta lepih umetnosti i sin Gorana Čpajaka, vajara i profesora Fakulteta primenjenih umetnosti, osumnjičen je da je sa još dvojicom drugova - Bogdanom M. (25) i Jovanom S. (20), takođe studentima, ukrao mač sa spomenika Sibinjanin Janku u Zemunu!

Kako saznajemo, trojica mladića saslušana su u Trećem osnovnom javnom tužilaštvu zbog sumnje da su počinili tešku krađu. Oni su navodno priznali delo, a imali su vrlo čudnu odbranu.

Pušteni iz pritvora

- Nismo hteli da ukrademo mač. Prolazili smo pored spomenika i zastali da ga pogledamo. Videli smo da mač može lako da se skine. Skinuli smo ga i ostavili pored. Potom smo otišli - navodno je rekao na saslušanju jedan od osumnjičenih.

Prema rečima našeg izvora, oni su potom tvrdili da su se ubrzo vratili do spomenika Sibinjanin Janku.

- Pošto smo skinuli mač, pomislili smo da bi neko drugi mogao da ga uzme. Zbog toga smo odlučili da se ponovo vratimo do spomenika i da uzmemo mač. Odneli smo ga, ali smo hteli sutradan da ga odnesemo u opštinu i predamo nadležnima - ispričali su osumnjičeni.

Nakon saslušanja, trojica mladića puštena su da se brane sa slobode.

- Oni nisu ranije osuđivani i veoma su mladi. Takođe, priznali su delo, pa je odlučeno da im se ne određuje pritvor. Ipak, istraga o ovom slučaju se nastavlja. U daljem toku postupka biće saslušani nadležni iz opštine, kao oštećena strana. Biće saslušano i nekoliko svedoka - kaže naš izvor i dodaje da se sumnja da su mladići u trenutku krađe bili pod dejstvom alkohola.

Snimile ih kamere

Podsetimo, mač sa spomenika slavnom vojskovođi, koji je otkriven 22. jula, nestao je u noći između utorka i srede. Sigurnosne kamere snimile su krađu, pa su dvojica osumnjičenih Milija Čpajak i Jovan S. uhapšeni iste večeri.

- S njima je privedena i jedna devojka, ali je ona nakon saslušanja u policiji puštena. Bogdan M., treći osumnjičeni, uhapšen je juče - kaže sagovornik.

Mnoge je šokirala činjenica da je mač sa spomen-obeležja ukrala grupa studenta.

- Jedan od njih studira vajarstvo, drugi arhitekturu. Od njih se ovako nešto nije očekivalo. Prvo smo pomislili da su mač ukrale osobe da bi ga pretopile i prodale kao sekundarnu sirovinu, ali to nije bio slučaj - kaže izvor.

(Espreso.co.rs/Kurir.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.