SEĆAM SE DA SAM REKAO DA SKLONE DOKAZE, NE DA IH UNIŠTE! Priznanje na suđenju za UBISTVO VELIBORA DUNJIĆA!
Dunjić je brutalno ubijen ispred splava, Foto: Dado Đilas

suđenje

SEĆAM SE DA SAM REKAO DA SKLONE DOKAZE, NE DA IH UNIŠTE! Priznanje na suđenju za UBISTVO VELIBORA DUNJIĆA!

Marko Gvozdenović je na početku sudskog procesa priznao da je počupao risiver, osuđen na godinu dana kućnog pritvora

Objavljeno:

- Dunjića nisam poznavao i bio sam pripit kad se sve desilo - rekao je Musić.

Suđenje za ubistvo vođe navijača Crvene zvezde, Velibora Dunjića, koji je brutalno likvidiran 2014. godine ispred beogradskog splava "Džimis", održano je danas u Višem sudu u Beogradu. Za ubistvo Dunjića optužen je Vladimir Đurović i još osmorica, kojima se stavlja na teret da su mu pomogli da pobegne i ukloni tragove zločina. Jedan od njih, Vuk Musić, u Okružnom zatvoru je poslednjih godinu dana, ali je sve vreme pokušavao da dokaže da je došlo do zamene identiteta i da robija umesto Zorana Vukića, čiji nadimak glasi kao njegovo ime - Vuk. Do sada su na suđenjima isto tvrdili i svi svedoci.

Međutim, danas je, posle više od godinu dana usledilo njegovo prvo priznanje.

- Sećam se da sam rekao Marku Gvozdenoviću da skloni risiver, nakon čega je on risiver odneo sa sobom. To je jedino što sam uradio. Nije tačno da sam na bilo koji način rekao da ga uništi. Tek posle sam saznao da je on uništio taj risiver. I sa tim nemam nikakve veze. Nisam bio član obezbeđenja, Vladimira Đurovića sam upoznao to veče i sa njim sam imao neke nesuglasice od ranije, koje nemaju veze sa ovim događajem. Znao sam samo Zorana Vukića, sa kojim sam te večeri došao na splav - rekao je Musić.

Podsećamo, Marko Gvozdenović je na početku sudskog procesa priznao da je počupao risiver, osuđen na godinu dana kućnog pritvora.

- Zoran Vukić sa kojim sam te večeri bio za stolom, nakon gužve i komešanja se drao da se počupaju risiveri. Zašto i kako sam završio u bekstejdžu gde su bili risiveri, niti zašto sam dao nalog Gvozdenoviću da skloni risiver, ne mogu tačno da tvrdim, ali sa ove tačke gledišta, uradio sam to kako snimci na kojima se vidi ko je i šta radio, ne bi bili uništeni - dodao je Musić, a potom izjavio:

- Te iste večeri sam lično upoznao Bojana Starovlaha i Gorana Kneževića, Miloša Milosavljevića. Marka Gvozdenovića sam uspeo da identifikujem tek u ovom postupku, ne sećam se likova i imena od te večeri. Dunjića nisam poznavao i bio sam pripit kad se sve desilo.

Nakon današnjeg svedočenja, proces je razdvojen i suđenje je zakazano za 11. novembar.

Na predlog zamenika tužioca predloženo je veštačenje neuropsihijatra jer je Musić rekao da je bio pripit kad se sve desilo i da se ne seća detalja.

SAUČESNIK U UBISTVU NABILDOVAN I ISTETOVIRAN

U trenutku kada je Dunjić ubijen, po iskazima svedoka, tri lica su u kancelariji splava iščupala risiver za kamere i uklonila video snimke koji su, kako se pretpostavlja, mogli zabeležiti ubistvo. Tako su uklonjeni ključni dokazi, a Vuk Musić priveden pod optužbom da je upravo on iščupao risiver.

Međutim, prema ranijim iskazima samog Musića, ali i ostalih svedoka, on nije taj za kojim sud traga. Svi svedoci i optuženi kažu da su kobne noći u kancelariji splava videli Zorana Vukića, zvanog Vuk, kako čupa risiver sa zida, a ne Musića.

Isticali su da je muškarac kog su videli krupniji od onog koji je u pritvoru, "nabildovaniji" i da ima tetovaže na rukama.

"TUŽILAC MI JE SUGERISAO NA IME VUK MUSIĆ"

- Te noći Vuka Musića nisam video u kancelariji. Čini mi se da je lice koje sam tada zatekao bilo dosta krupnije i nabildovanije od ovde prisutnog optuženog Musića i čini mi se da je imao neku tetovažu u predelu ruke, podlaktice. Ja sam to izjavio i u istrazi pred tužilaštvom, ali to postupajući tužilac nije uneo u zapisnik - rekao je na jednom od prethodnih ročišta suvlasnik splava "Džimis", Miloš Milosavljević.

- Koliko znam, Zoran Vukić je imao nadimak, zvali su ga Vuk. Neko ga zove Zoran, neko ga zove Vučko, mislim da on na ruci ima istetoviran neki nadimak, odlično ga poznajem - dodao je optuženi Goran Knežević.

BRUTALNO UBIJEN ISPRED SPLAVA

Dunjić je ubijen ispred "Džimisa", a za njegovo ubistvo optuženi su Vladimir Đurović, šef obezbeđenja splava i još osmoro kojima se stavlja na teret da su mu pomogli da pobegne i ukloni tragove zločina.

Đurović je u bekstvu a na optuženičkoj klupi su Goran Knežević, Bojan Starovlah, Miloš Milosavljević i Vuk Musić.

Ostali optuženi svojevremeno su priznali krivicu i nagodili se sa tužilaštvom, gde je postupak protiv njih okončan.

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.