MILOŠ MILEUSNIĆ (24) IZBODEN JE NA SMRT ISPRED SVOJE ZGRADE! Ubio ga je muškarac koji je bio NEZADOVOLJAN ŽIVOTOM
Miloš Mileusnić, Foto: Printscreen Facebook

tužna priča

MILOŠ MILEUSNIĆ (24) IZBODEN JE NA SMRT ISPRED SVOJE ZGRADE! Ubio ga je muškarac koji je bio NEZADOVOLJAN ŽIVOTOM

Do monstruoznog zločina je došlo kada je Mileusnić izašao iz ulaza i haustora, i na ulici sreo Đurovića sa nožem

Objavljeno: 11:51h

Planovi, snovi i mladost Miloša Mileusnića (24), studenta iz Čačka, prekinuti su mučki pre tačno šest meseci, 27. januara 2019. godine.

Tog kobnog jutra, mladić je iz stana u kom je živeo sa cimerom, krenuo kod svoje devojke, ali, kako se sumnja, njega je na samom ulazu u zgradu nasmrt izbo Neđeljko Đurović (28) iz Požarevca, koji je odmah nakon hapšenja istog dana policajcima ispričao da je to učinio jer je prethodnu noć proveo na društvenim mrežama, gde je navodno shvatio da je nezadovoljan svojim životom i da zbog toga treba nekoga da ubije.

Njih dvojica se pre kobnog jutra nikada u životu nisu videli, zbog čega se pretpostavlja da je Mileusnić platio glavom samo zato što je bio prvi na koga je pomahnitali Požarevljanin naleteo.

Do monstruoznog zločina je došlo kada je Mileusnić izašao iz ulaza i haustora, i na ulici sreo Đurovića sa nožem. Krenuo je da beži nazad, verovatno misleći da se sakrije u ulaz pošto brava na vratima zgrade nije radila. Nažalost, zamenjena je desetak dana ranije tako da ga je ubica sa nožem ubrzo sustigao Miloša.

- Kada je krenuo da ga ubada, nesrećni Miloš ga je molio da prestane, govorio mu je: "Nemoj, brate, nemoj", a ovaj nije obraćao pažnju. Pobegao je tek kada je on odlučio da je dosta, a onda je komšija iz susednog ulaza pozvao hitnu. Policiju je pozvao čim je čuo koškanje - prepričavale su komšije za medije užas koji se dogodio.

Naveli su i da su čuli kako krvav Miloš bodri sebe da izdrži.

- Dok je tako krvario i čekao da lekari dođu, bodrio je sebe da izdrži još malo, da stigne do bolnice - ispričali su.

foto: Nedjeljko Đurović/Facebook

Ubrzo pošto je iskasapio Mileusnića Neđeljko Đurović otišao je do Poštanske štedionice u Ulici kraljice Marije, gde je došao u sukob sa radnicima obezbeđenja. Oni su uspeli da ga savladaju i pozovu policiju, a tek kasnije su na vestima shvatili sa kim su zapravo imali posla.

Radnici su pozvali policiju koja je ubrzo došla i stavila lisice na ruke. Interesantno je da ni policajci u tom trenutku nisu znali s kim su imali posla, te je on posle saslušanja u policiji pušten na slobodu. Tek kasnije su ga inspektori identifikovali kao osumnjičenog za surovo ubistvo u Dimitrija Tucovića i uhapsili ga.

Iako je najpre priznao da je ubio Miloša, Đurović je naprasno promenio priču pred tužiocem, tvrdeći da nije ubio Mileusnića niti da je uopšte bio u toj ulici.

Šest meseci tuge i bola

Miloševi prijatelji bol zbog njegovog gubitka osećaju podjednako kao i pre 6 meseci kada se dogodio svirepi zločin.

Oni su, u strahu da bi Neđeljko Đurović mogao da izađe iz pritvora, na Kalemegdanu u sredu uveče razvili transparent sa ispisom: "Šest meseci tuge i bola, sudstvo optužnicom reagovati mora".

Time su apelovali na nadležne da podignu optužnicu, što je Više javno tužilaštvo i uradilo u petak.

Ovom optužnicom se Đuroviću stavlja na teret krivično delo teško ubistvo za koje je zaprećena kazna od 10 do 30 do 40 godina zatvora.

Tužilaštvo je takođe predložilo da se Ðuroviću produži pritvor.

foto: Espreso.co.rs

- Već 6 meseci očajni, u tuzi i bolu, čekamo da se optužnica za ovo svirepo i mučko ubistvo našeg druga konačno podigne. Milošev mladi život koji je okončan na način na koji on to nikako nije zaslužio, zahteva da bude procesuiran i najstrože kažnjen - kaže za Telegraf Igor Kuburuć, jedan od Miloševih prijatelja.

On navodi da njegovi drugari insistiraju na pravdi koja ne sme da ostane slepa na mučki čin koji ih je sve zavio u crno.

- Od istine i pravde nećemo odustati i naša borba će se nastaviti i dalje. Peticija za uvođenje doživotne kazne zatvora za ubicu potpisuju se u gradovima širom Srbije i svi koji žele da nam se priključe u ovome, mogu to da učine preko društvenih mreža na stranici "Pravda za Miloša". Ovaj slučaj mora da ima jak odjek u javnosti, kako se nikada i nikome ne bi ponovo dogodilo ovako nešto - poručuje Kuburić.

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.