SESTRE NISU IZDRŽALE! Poznato kako je došlo do UŽASNE NESREĆE U NOVOM SADU! NISU IMALE ŠANSE
Policija, ilustracija, Foto: Filip Plavčić

stravično!

SESTRE NISU IZDRŽALE! Poznato kako je došlo do UŽASNE NESREĆE U NOVOM SADU! NISU IMALE ŠANSE

Najpre se mislilo da je Matićeva neoprezno krenula u preticanje kada je izazvala tragičan sudar

Objavljeno: 23.07.2019. 22:29h
  • 12

Ljiljana Matić (62) je bila za volanom kada joj je u vožnji ispao telefon. Pokušala je da ga podigne, za trenutak izgubila kontrolu, prešla u suprotnu traku i direktno udarila "alfa romeo"! Ljiljana je na mestu poginula, kao i sestre Vida (21) i Dobrila (27) Milić, koje su bile putnice u "alfi". Vozač ovog auta Nebojša Aleksić (27) teško je povređen i lekari se bore za njegov život.

Najpre se mislilo da je Matićeva neoprezno krenula u preticanje kada je izazvala tragičan sudar.

- Kasnije se, međutim, pokazalo da joj je pažnju odvukao telefon, koji joj je ispao u vožnji, pa je slučajno okrenula volan "opela" ulevo i skrenula u suprotnu traku. U tom trenutku u susret joj je naišao vozač "alfe", koji nije uspeo da izbegne sudar i desila se tragedija - kaže sagovornik blizak istrazi.

Prema rečima doktorke Ivane Ramović, tri žene su na mestu poginule, a muškarac je zadobio teške povrede i u svesnom je stanju prevezen u novosadski Urgentni centar.

- Posle dijagnostike i ukazane medicinske pomoći pacijent je smešten na Odeljenje anestezije i intenzivne terapije radi daljeg praćenja. Pod stalnim je nadzorom lekara - kaže Ramovićeva.

Prema rečima očevidaca nesreći je verovatno kumovala i velika brzina kojom su se kretala oba automobila.

- Na toj deonici je ravan i pregledan put, vidljivost je bila odlična, ali šta vredi kada se ne poštuju ograničenja brzine. Da su sporije vozili, možda bi i preživeli. Svakodnevno ovde prolazim i svačega sam se nagledao! Ljudi voze brzo, nepažljivo i rizično pretiču, amnogi jednom rukom drže volan, a drugom telefon - ističe ovaj očevidac.

Inače, upotreba telefona tokom vožnje strogo je zabranjena Zakonom o bezbednosti saobraćaja, osim ako vozač koristi "hendsfri", koji omogućava razgovor bez korišćenja ruku.

Zabranjeno je čak i fotografisanje dok je vozilo zaustavljeno na semaforu ili u saobraćajnoj gužvi.

Statistika pokazuje da su šanse za udes čak četiri puta veće ukoliko vozač tokom vožnje priča s nekim preko telefona, držeći ga u ruci. Ovaj rizik je čak duplo veći ako se u toku vožnje kucaju poruke ili surfuje internetom.

Za nepropisno korišćenje telefona tokom vožnje kazna može biti do 10.000 dinara.

(Espreso.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
Inicijalizacija u toku...

Espreso.rs


Adria media