DETALJI STRAVIČNOG NAPADA KOD KOVINA! Slavica je htela da zaštiti DECU i tada joj je SRP izašao kroz GRUDNI KOŠ
Hitna pomoć, ilustracija, Foto: Printscreen

naočigled dvoje dece

DETALJI STRAVIČNOG NAPADA KOD KOVINA! Slavica je htela da zaštiti DECU i tada joj je SRP izašao kroz GRUDNI KOŠ

Osumnjičenom je određeno zadržavanje od 48 sati

Objavljeno: 21:51h

Jožef G. (54) iz Skorenovca kod Kovina naneo je oko ponoći između srede i četvrtka teške telesne povrede srpom bivšoj supruzi Slavici u njenoj kući u smederevskoj ulici Crvene armije, piše "Blic".

Sve se odigralo naočigled dvoje dece, nesrećna žena je operisana u smederevskoj bolnici i zbog težine povreda opasnih po život, hitno je prebačena u Beograd na VMA.

Jožef je u junu izašao iz zatvora, gde je bio zbog nasilja u porodici. Šta je od tada radio ne zna se, tek policija je u međuvremenu dolazila, kažu komšije, da ga traži i u kući bivše žene. Ovoga puta su došli na poziv starijeg sina, dečaka od 14 godina, koji je prijavio da bivši očuh maltretira njegovu majku. Kada je policija stigla, Slavica je već bila ubodena, a Jožef se dao u bekstvo. Policija još uvek traga za njim.

- Jeste, čuo sam neku svađu, posle i vrisku, ali to kod njih nije bilo retko. Kada god bi on došao, to se ponavljalo. A i policija je dolazila, bili su i pre desetak dana - kaže prvi komšija.

Jožefa je Slavica više puta prijavljivala za nasilničko ponašanje, kada je to postalo učestalo tokom pretprošle i prošle godine, sud mu je odredio zabranu prilaska, koju je on prekršio i posle čega je osuđen na deset meseci zatvora. Izašao je pre mesec dana i nije mu trebalo mnogo da krene po starom. Mada, ovog puta je i on nju prijavio, navodno mu je iz kuće u Skorenovcu odnela nekakva "poverljiva dokumenta" i milion dinara. Policija je i tada došla, pretresla kuću u kojoj Slavica živi sa dvoje dece iz prethodnog braka, od pokojnog muža, ali dokumenta nije našla.

Sporili su se i oko deteta, njihovog zajedničkog, Jožef joj je zamerao da decu ostavlja samu u kući. Slavica je, po rečima komšija, nadničila, radila je na poljima u okolini.

Sada, kada je oko ponoći ponovo uprkos svim zabranama ušao u kuću u kojoj je Slavica živela sa dvojicom sinova, po iskazu koji je stariji dečak dao neposredno po zločinu, opet ju je napao. Nasilan kakav je bio, Jožef im je naredio da sve troje sednu u hodnik. U jednom trenutku, da li braneći decu, Slavica je ustala i stala između njega i sinova. I tada je sevnuo srp. Ubo ju je u stomak, a sečivo joj je izašlo kroz grudni koš. Povrede su bile takve da su se lekari u smederevskoj bolnici borili za njen život, a nakon operacije odmah su je, još u kritičnom stanju, prosledili na VMA.

Hapšenje

Jožefa je policija nakon potrage pronašla dok se krio u žbunju pored pruge Smederevo - Požarevac. Nađen je i srp kojim je pokušao ubistvo, a na njemu su još bili vidljivi tragovi krvi. Određeno mu je zadržavanje do 48 časova, nakon čega će, uz krivičnu prijavu, zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo ubistvo u pokušaju, biti priveden višem javnom tužiocu u Smederevu.

(Espreso.co.rs / Blic)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.