ZNAM DA SAM GOTOV, ČUVAJ MI SINA! Ivan se na samrti poverio majci! Deda ga izrešetao i vikao: Sad ću da vas pobijem
Ubistvo kod Knjaževca, Foto: Kurir.rs/Privatna arhiva

užasno

ZNAM DA SAM GOTOV, ČUVAJ MI SINA! Ivan se na samrti poverio majci! Deda ga izrešetao i vikao: Sad ću da vas pobijem

Anđela Ronić, mlađa sestra ubijenog Ivana, kroz suze je opisala poslednje minute života svog brata

Objavljeno:

Anđela Ronić, sestra Ivana i Jastreba, koje je ubio pomahnitali deda i tast Nenad Ronić iz Knjaževca, kaže da je njen deda nameravao da zatre čitavu porodicu.

Ivan Ronić (19), koga je hicima iz "kalašnjikova" ubio deda Nenad Ronić (63), na samrti je svojoj majci Moniki, a ubičinoj ćerki, poručio "da čuva njegovog sina starog svega 20 dana".

Anđela Ronić, mlađa sestra ubijenog Ivana, kroz suze je za Kurir opisala poslednje minute života svog brata.

- Ležao je u hodniku obliven krvlju i kroz šapat je više puta ponovio: "Mama, ja znam da sam gotov. Samo te jedno molim, čuvaj mi sina. Ne daj da ga niko drugi uzme. Čuvajte ga samo ti i moja Romana." Majka ga je tešila i govorila mu da će ostati živ - drhteći priča Anđela, kojoj je brat umro pred očima.

foto: S.B., PRIVATNA ARHIVA, PRINTSCREEEN FACEBOOK

Svedok krvavog pira

Nesrećna devojčica bila je svedok krvavog pira svog dede Nenada, koji je, osim unuka Ivana, ubio i njegovog oca, a svog zeta Jastreba Asanovića (38), dok je Ivanovu ženu Romanu (20) i rođenog brata Bendžamina (15) teško ranio.

foto: Kurir/ Privatna arhiva

Anđela kaže da je kobne večeri sa majkom, ocem, braćom, snajom Romanom i bratancem od 20 dana sedela u kući kada je deda uleteo u dvorište i počeo da rešeta.

- Strašno je bilo! Odjednom smo čuli dedu kako viče i počela je pucnjava. Tata i mama su istrčali iz sobe, a deda je pucao gde je stigao. To su bile sekunde. Romana, moja snaja i supruga mog brata Ivana, izašla je napolje, pa utrčala u sobu i viknula mi da uzmem njihovu bebu i spasem je. Brzo sam dohvatila bebicu i sakrila se iza kreveta. Sela sam na pod, spustila glavu da me deda ne vidi ako uđe. Onda je sve zamuklo - priča Anđela i nastavlja:

- Izašla sam iz sobe i videla Ivana kako leži u hodniku. Tata je bio u dvorištu, i on sav krvav, okrenuo je glavu prema mami, uzdahnuo i umro. Umro je otvorenih očiju, gledao je mamu. Posle je došla policija, a ja sam izlazila iz kuće da gledam tatu, da ga zapamtim. Satima je mrtav ležao u dvorištu.

foto: Kurir/ Privatna arhiva

Bio jako pijan

Očevici masakra kažu da je ubica uleteo u dvorište svoje ćerke Monike nakon što mu je neko rekao da je Monikin sin ubio njegovog unuka od sina Siniše, koji je tog dana došao iz Nemačke.

- Odmah je počeo da viče: "Džani je sad umro, svi ćete da vidite, pobiću vas! Ni beba nema da ostane, krv ću da vam zatrem!" - kaže očevidac i dodaje:

- Neko je rekao Nenadu da su se njegovi unuci, od ćerke i sina, potukli i da je unuk od ćerke usmrtio ovog drugog, koji se zove Džani. To nije bilo tačno, ali je bilo okidač za Nenada. On je u tom trenutku bio jako pijan.

foto: Kurir/ Privatna arhiva

Ogorčeni na nadležne Hitna kasnila, policija nije reagovala na vreme

Anđela, komšije i rođaci ubijenih i ranjenih kažu da su ogorčeni na Hitnu pomoć, koja je, prema njihovim rečima, došla na mesto pucnjave posle 45 minuta.

- Dugo smo čekali Hitnu, duže od pola sata. Svi su ih zvali telefonom, vikali im da požure. Ivan je bio živ, ali je umro u bolnici - kaže Anđela. Njeni rođaci kažu da su ljuti i na policiju, koja je znala da je Nenad agresivan i da ima oružje. - Čim se nekom zameri, on dohvati motku, pa udri. Policija je zbog tuča koje je on izazivao nebrojeno puta reagovala - kaže rođak.

Otimala se sa ocem Ćerka ga sprečila da pobije ostale

Veću tragediju sprečio je komšija Miloš Stefanović, koji je uspeo da pomahnitalom dedi otme pušku, a sa ocem se lavovski borila i njegova ćerka Monika, koja je u sekundi ostala bez muža i sina, dok joj se snaja i drugi sin nalaze u bolnici teško ranjeni. - Monika se otimala sa svojim ocem oko puške, dok su odjekivali pucnji. Uspela je da ga zadrži da ne uđe u kuću i da ne ubije bebu i sve ostale. Na kraju je komšija uspeo da ga savlada - kaže sagovornik i dodaje da je Monika juče obišla ranjenu snaju i sina.

(Espreso.co.rs/Kurir.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.