FEDOROVE UBICE STIŽE KAZNA POSLE 6 GODINA! Preti im DUGA ROBIJA!
Fedor Frimerman, Foto: Damir Dervišagić

konačno

FEDOROVE UBICE STIŽE KAZNA POSLE 6 GODINA! Preti im DUGA ROBIJA!

Nova presuda će biti izrečena optuženima koji se terete za učešće u krivičnom delu teško ubistvo.

Objavljeno:

Viši sud u Beogradu izreći će sutra prvostepenu presudu nakon ponovljenog suđenja četvorici bivših radnika obezbeđenja splava "Saund", optuženih da su prebiili na smrt Fedora Frimermana (30) 25. jula 2013. godine ispred splava, a naneli teške povrede njegovim prijateljima.

Ovo će biti druga prvostepena presuda, pošto je prvu kojom su optuženi bili osuđeni na višegodišnje kazne zatvora u aprilu 2017. godine ukinuo Apelacioni sud i naložio da se suđenje ponovi.

Apelacioni sud je tada naložio da se otklone dileme da li je i koje krivično delo izvršeno sa direktnim ili eventualnim umišljajem ili sa svesnim ili nesvesnim nehatom, kao i zbog proupusta koji se tiču bezobzirnog nasilničkog ponašanja optuženih prema Frimermanu i njegovim prijateljima.

Nova presuda će biti izrečena optuženima: Negomiru Uroševiću (29), Denisu Pavlovu (43) i Dušanu Davidoviću (31), kao i Dušanu Mihajloviću (42). Oni se terete za učešće u krivičnom delu teško ubistvo.

Ukinutom presudom njima je u aprilu 2016. godine Viši sud izrekao kazne od 27 meseci do 10 i po godina zbog krivičnog dela teške telesene povrede, iako ih je tužilaštvo teretilo za najteže krivično delo - teško ubistvo.

Viši sud je tada prekvalifikovao krivično delo teškog ubistva sa direktnim umišljajem - na teške telesne povrede sa smrtnom posledicom izvršeno sa svesnim nehatom, jer kako je naveo sudija u obrazloženju presude, nije dokazano da su optuženi imali umišljaj da izvrše krivično delo ubistvo, kao ni teško ubistvo.

Frimeman je nastradao dok je pokušavao da spreči sukob prijatelja i radnika obezbeđenja koji je izbio na splavu. Njegovi prijatelji M. M. i N. G. tada su zadobili teške povrede. Porodica pokojnog mladića ranije se pridružila krivičnom gonjenju optuženih i zbog pretrpljenog duševnog bola zatražila je odštetu.

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.