NAVIJAČU PARTIZANA PRESUDA SLEDEĆE NEDELJE: Tužilaštvo traži da Puzigaća ROBIJA, oni traže da ga PUSTE NA SLOBODU!
Tužilaštvo traži da Puzigaća ROBIJA, Foto: Kurir / Uroš Čorbić

DANAS SU ODRŽANE ZAVRŠNE REČI

NAVIJAČU PARTIZANA PRESUDA SLEDEĆE NEDELJE: Tužilaštvo traži da Puzigaća ROBIJA, oni traže da ga PUSTE NA SLOBODU!

Tokom skrivanja Puzigaća se zamonašio u ruskom manastiru na Tajlandu i uzeo monaško ime Sava

Objavljeno: 14:11h

U Višem sudu u Beogradu danas su održane završne reči na ponovljenom suđenju Dejanu Puzigaći, sa monaškim imenom Sava, povodom optužbi da je učestvovao u ubistvu francuskog navijača Brisa Tatona u Beogradu 2009. godine. Sud je izricanje nove, treće po redu, prvostepene presude zakazao za 16. jul.

Kako saznajemo, u svojoj završenoj reči tužilac je od suda zatražio da Puzigaću osudi "u skladu sa zakonom" i da prilikom određivanja kazne uzme u obzir okolnosti pod kojima je slučaj vođen. Puzigaćina odbrana je, pak, zatražila da on bude oslobođen svih optužbi. Puzigaća je samo rekao da se pridružuje mišljenju svojih advokata.

U jednom trenutku otac Dejana Puzigaće zamolio je sudiju da i on kaže nešto u odbranu svog sina, međutim sudija mu nije dala reč uz obrazloženje da je Puzigaća punoletan i da može sam da se brani.

Suđenje Puzigaći ponovljeno je po nalogu Apelacionog suda u Beogradu, koji je početkom decembra 2018. ukinuo prvostepenu presudu Višeg suda, a kojom je on prošle godine bio osuđen na 12 godina zatvora.

U prvom postupku, koji je vođen protiv više izgrednika, Puzigaća je prvostepenom presudom bio osuđen na 32 godine zatvora, ali mu je kazna odlukom Apelacionog suda 2012. godine smanjena na 14 godina.

Puzigaća, koji se tereti za krivično delo teško ubistvo u saizvršilaštvu, i dalje je u pritvoru Okružnog zatvora u Beogradu u kojem se nalazi od izručenja iz Grčke, gde je uhapšen nakon višegodišnjeg bekstva. Nakon izručenja iz Grčke njemu je dozvoljeno ponavljanje krivičnog postupka, odnosno novo suđenje sa pravom žalbe.

Tokom skrivanja Puzigaća se zamonašio u ruskom manastiru na Tajlandu i uzeo monaško ime Sava, pa se na suđenjima pojavljivao u monaškoj odori.

Taton je teško povređen u tuči navijača Partizana i Tuluza iz Francuske na Obilićevom vencu 17. septembra 2009. godine, a 11 dana kasnije je preminuo u bolnici.

foto: Profimedia

Na početku ponovljenog suđenja u aprilu 2017, Puzigaća je negirao učešće u tuči, tvrdeći da uopšte nije bio na Obilićevom vencu u vreme nereda i tuče navijača Tuluza i Partizana. U slučaju ubistva Tatona, Đorđe Prelić, koji je takođe u odsustvu bio osuđen na 15 godina zatvora, zimus je novom pravosnažnom presudom osuđen na 10 godina zatvora.

Prelić je pet godina bio u bekstvu do hapšenja u Španiji koja ga je izručila Srbiji 2014. godine. Osim Puzigaće i Prelića, ostalih 12 optuženih za ubistvo Tatona su ranije osuđeni na zatvorske kazne i već su pušteni iz zatvora na uslovni otpust ili su izdržali zatvorske kazne.

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.