Kosmajca tužili zbog utaje 95.000 evra!

detalji optužnice

Kosmajca tužili zbog utaje 95.000 evra!

Dragoslav Kosmajac optužen je da je na nezakonit način postao vlasnik parcele od oko 7,5 ari, čime je oštetio državu za oko 95.000 evra, prenela je danas Mreža za istraživanje kriminala i korupcije (KRIK)
Objavljeno:

Prema saznanjima KRIK-a, u optužnici koja je podignuta prošle nedelje Kosmajac se tereti za krivično delo zloupotrebe službenog položaja podstrekavanjem, dok se za zloupotrebu službenog položaja terete Dragi Milidrag i geometar Republičkog geodestkog zavoda Milan Rapaić. Prema optužnici, Kosmajac se septembra 2010. godine sastao sa Dragim Milidragom, zaposlenim u privatnoj firmi koja je imala ugovor sa Republičkim geodetskim zavodom, a koji je bio angažovan da napravi izradi katastar nepokretnosti za opštinu Zvezdara gde Kosmajac živi.

Kako tvrdi tužilaštvo, Kosmajac je podstrekavao Milidraga da mu omogući da se u katastar upiše kao jedini vlasnik parcele. Sastanku je prisustvovao i geometar Milan Rapaić koji je posredovao da se Milidrag i Kosmajac upoznaju. Komisija Republičkog geodetskog zavoda je posle ovog sastanka donela odluku o upisu. Milidrag je zatim izbrisao ostale suvlasnike parcele i upisao Kosmajca kao jedinog korisnika 763 kvadratna metra zemljišta.
Kosmajac je široj javnosti postao poznat kada ga je premijer Aleksandar Vučić na konferenciji za medije u junu 2014. godine nazvao najvećim narko-dilerom u Srbiji. Vučić je tada rekao da je najveći narko diler u Srbiji "čovek poznat kao Kosmajac, čije ime niko, osim mene, ne sme ni da spomene". - Svi se plaše i svi ćute o tome da ljudi iz policije i drugih službi imaju kontakte sa njim. Tražio sam da udare na Kosmajca, ali to do danas nije urađeno - rekao je tada Vučić.
Kosmajac je nakon premijerovog obraćanja napustio Srbiju, zbog čega je za njim raspisana poternica. Uhapšen je u novembru prošle godine u svoj kući. U pritvoru proveo tri meseca, a izašao je pošto je platio jemstvo 200.000 evra. (Espreso.co.rs / Krik.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.