U POŽAREVCU SU MRTVE IZNOSILI KROZ PROZOR! Direktor kaže da je tako BILO LAKŠE! (VIDEO)
Direktor kaže da je tako BILO LAKŠE!, Foto: Printscreen/Facebook

IMA OPRAVDANJE

U POŽAREVCU SU MRTVE IZNOSILI KROZ PROZOR! Direktor kaže da je tako BILO LAKŠE! (VIDEO)

Na pitanje kako je to zloupotreba preminule osobe, dr Nikolić odgovara sasvim drugo: "Zato što je u zdravstvenim ustanovama zabranjeno snimanje"

Objavljeno:

- Požarevačka bolnica. Dva’es’ prvi vek, iznošenje mrtvaka kroz prozor - nezadovoljno je prokomentarisao jedan od muškaraca koji je učestvovao u iznošenju mrtvačkog sanduka kroz prozor, i u utovaru istog u pogrebnički kombi. Ova scena, zabeležena je, 4. jula, kako je pred kamerom kazao jedan od aktera ovog bizarnog događaja, očigledno negodujući što je deo ovakve nedostojanstvene radnje.

- Videli ste na današnji dan, 4. jul 2019, iznošenje mrtvaka kroz prozor. Hvala direktoru, ko odlučuje o tome. Zadnja počast mrtvacima, kako se izbacuju. Toliko - kazao je on.

Pozvavši pogrebno preduzeće, čije je ime bilo ispisano na kombiju, saznali smo da je nezadovoljni mladić rođak preminulog, a da je situacija u kapeli požarevačke bolnice u rasulu od početka ovog meseca.

- Kapela je normalno radila do 1. jula, a onda je istekao ugovor sa bolnicom, sad se ne zna ko će je preuzeti. Ne znamo kome da se obratimo, a ne vidim rešenje u skorijem periodu - kazao je Aca Stevanović iz ovog pogrebnog preduzeća.

On je dodao da i druga pogrebna preduzeća imaju problem od prvog jula, i da i oni moraju da "posluju" na ovaj bizaran način.

- Ja nisam bio tamo, ali kolega mi je rekao da im je glavna sestra zabranila da se mrtvak iznosi na vrata, i da ju je podržalo obezbeđenje, pa su morali kroz prozor.

Direktor bolnice, dr Darko Nikolić, direktor Opšte bolnice u Požarevcu, rekao je da je u pitanju "zloupotreba jednog preminulog lica" i da će bolnica podneti prijavu protiv onih koji su objavili snimak.

Na pitanje kako je to zloupotreba preminule osobe, dr Nikolić odgovara sasvim drugo: "Zato što je u zdravstvenim ustanovama zabranjeno snimanje".

- Raskinut je ugovor sa firmom koja se bavila transportom preminulih, zakonski, i nakon 20 godina, 30. juna 2019. Ovo je prelazni period tokom kog bolnica pokušava da nađe najbolje rešenje - rekao je Nikolić.

Postavlja se pitanje, kako je bilo najbolje rešenje da ovog konkretnog preminulog iznesu kroz prozor?

- To je jedna nesuglasica koja je ispala… Tehnička služba je preuzela to da reši, ljudi se nisu snašli - tvrdi direktor požarevačke bolnice, a dodao je i da su "tehnički uslovi bili takvi".

- U bolnici postoji jedna soba, kapela, hladnjača, u kojoj tela preminulih čekaju da budu transportovana do određenog pogrebnog preduzeća. Konkretno, ovaj preminuli, kaže direktor, "ušao je na vrata". A zašto je "izašao" kroz prozor? Zato što je lakše bilo nego da nose skroz okolo kroz hodnike - kaže Nikolić.

Na pitanje čije je to rešenje bilo, odgovorio je "tehničke službe bolnice, koja se nije snašla".

(Espreso.co.rs/Blic)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.