ĆERKA SRPSKOG POLITIČARA BILA POVEZANA SA UBIJENOM MAJDOM IZ ZEMUNA! Njen DEVER je išao u POTRAGU!
Majda Garović, Foto: Printscreen / Facebook

stravično

ĆERKA SRPSKOG POLITIČARA BILA POVEZANA SA UBIJENOM MAJDOM IZ ZEMUNA! Njen DEVER je išao u POTRAGU!

Za ubistvo starije žene osumnjičeni su dvadesetpetogodišnja Jelena Špagović i njen rođeni brat Momčilo Dujović (21), inače ćerka i sin visokog funkcionera "Srpske desnice" i bivšeg poslanika, koji je juče dao ostavku na sve funkcije

Objavljeno:

Slučaj ubistva Majde Garović (80) iz Zemuna šokirao je Beograđane od trenutka kada je klupko jezivog zločina počelo da se odmotava, prenose beogradski mediji.

Za ubistvo starije žene osumnjičeni su dvadesetpetogodišnja Jelena Špagović i njen rođeni brat Momčilo Dujović (21), inače ćerka i sin visokog funkcionera "Srpske desnice" i bivšeg poslanika, koji je juče dao ostavku na sve funkcije. A da situacija bude još bizarnija, za Majdom, kada je prijavljen njen nestanak, tragao je i Jelenin dever.

Naime, Majda Garović nestala je 15. juna u popodnevnim satima kada je, kako su komšije ispričale, ispratila sina na aerodrom i iznenadno izašla iz kuće. Rekla je da "ide u šetnju" iako je komšijama, koji poznaju njene navike, to bilo izuzetno čudno, jer u to doba nikada nije išla nigde. Nekoliko sati kasnije, kući se vratio Majdin suprug i primetio da je nema. Kako se žena nije vraćala kući, on je policiji sutradan, 16. juna, prijavio njen nestanak.

Policija je odmah započela potragu za ženom, a u traženju Majde aktivirale su se i komšije. Da stvar bude bizarnija, Majdine prve komšije su upravo porodica Špagović, tačnije porodica bivšeg muža osumnjičene Jelene.

Komšije kažu da Jelenu Špagović poznaju samo iz viđenja, kada dovede dete u posetu, a da navodno više ne živi u toj kući jer se razvela.

Da postoji verovatnoća da Špagovići nisu ništa znali o užasnom zločinu govori i sama činjenica da je Jelenin bivši dever, koji takođe živi u kući do Majdine, na svom Fejsbuk profilu objavio fotografiju starice dva dana nakon njenog nestanka apelujući na ljude da pomognu u potrazi. Kasnije je ostavio i komentar u kojem navodi da je "jedna divna osoba napustila svet", izražavajući saučešće porodici.

Kapije kuća porodica Garović i Špagović juče su bile zatvorene. Komšije kažu da je Majda sa Špagovićima, od kojih je deli samo ograda, bila u dobrim komšijskim odnosima.

Majdino ugljenisano telo pronašao je meštanin koji je šetao vikend-naseljem u Krčedinu i video prevrnuti kontejner i delove tela koji su bili u njemu. Ugljenisani gornji deo tela bio je van kontejnera. U blizini kontejnera nisu nađeni nikakvi predmeti koji bi u tom momentu pomogli u identifikaciji žene, za koju se tada verovalo da ima oko 65 godina.

Dve nedelje kasnije, policija je uhapsila Jelenu Špagović zbog sumnje da je počinila krivično delo ubistva i njenog brata Momčila Dujovića (21) zbog postojanja osnovane sumnje da je pomogao u izvršenju ovog krivičnog dela.

- Sumnja se da je J. Š. između 15. i 19. juna usmrtila staricu, a potom telo autom prevezla u vikend naselje kod Krčedina i zapalila u kontejneru. Takođe se sumnja da je M. D. pomogao osumnjičenoj prilikom uklanjanja tragova - saopštio je MUP.

Osumnjičeni su, uz krivičnu prijavu, privedeni Višem javnom tužilaštvu u Sremskoj Mitrovici. Šta je motiv ubistva, nije poznato.

- Policija nastavlja rad na utvrđivanju okolnosti u vezi ovog krivičnog dela - naveo je MUP.

Saša Dujović, otac uhapšenih Jelene i Momčila, visoki je funkcioner Srpske desnice. On je bio i savetnik u Ministarstvu rada, zapošljavanja, boračkih i socijalnih pitanja. Dujović je juče, posle hapšenja njegove dece zbog monstruoznog ubistva, dao otkaz u Ministarstvu obrazlažući da su u pitanju "lični razlozi". Bio je i predsednik Pokreta veterana, te narodni poslanik u Skupštini Srbije u dva saziva.

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.