ZORANU MARJANOVIĆU NA JESEN SUDI ONA: Da li će ubistvo pevačice iz Borče konačno biti rešeno?
Zoran Marjanović i Jelena Marjanović, Foto: Damir Dervišagić, Privatna arhiva

UBISTVO PEVAČICE

ZORANU MARJANOVIĆU NA JESEN SUDI ONA: Da li će ubistvo pevačice iz Borče konačno biti rešeno?

Nakon što je Apelacioni sud rešenje Višeg suda o potvrđivanju optužnice protiv Marjanovića učinio pravosnažnim, postupak protiv njega trebalo bi da otpočne na jesen

Objavljeno: 06.07.2019. 19:57h
  • 180

Zoranu Marjanoviću (41), koji je optužen za teško ubistvo svoje supruge i pevačice "Granda" Jelene Marjanović (33), sudiće sudija Višeg suda Jelena Škulić, supruga profesora Pravnog fakulteta i sudije Ustavnog suda dr Milana Škulića, piše Kurir.

Nakon što je Apelacioni sud rešenje Višeg suda o potvrđivanju optužnice protiv Marjanovića učinio pravosnažnim, postupak protiv njega trebalo bi da otpočne na jesen.

- Predmet je dodeljen u rad sudiji Jeleni Škulić, koja bi uskoro trebalo da zakaže pripremno ročište. Očekuje se da će termin biti određen početkom septembra. Sa pripremnog ročišta javnost će po zakonu biti isključena, kada će biti predloženi svi dokazi koje tužilaštvo i odbrana planiraju da izvedu tokom postupka. Nakon toga zakazaće se i početak glavnog pretresa, na kome će Marjanović imati priliku da iznese detaljnu odbranu - kazao je za Kurir dobro obavešten izvor.

On napominje da je Jelena Škulić, zajedno sa još 15 kolega iz osnovnih sudova, izabrana za sudiju Višeg suda u oktobru prošle godine. Prethodno, ona je sudila u predmetima Prvog osnovnog suda u Beogradu, a trenutno je i član sudskog veća koje sudi optuženima za ubistvo "kavčanina" Blaža Đurovića.

Njen suprug Milan Škulić poznati je profesor krivičnog-procesnog prava na Pravnom fakultetu i jedan od najvećih stručnjaka iz te oblasti. On je nedavno izabran i za sudiju Ustavnog suda.

Podsetimo, Više tužilaštvo optužilo je krajem juna Zorana Marjanovića za teško ubistvo supruge Jelene Marjanović, čiji je leš pronađen 3. aprila 2016. u kanalu na nasipu u Borči.

Tužilaštvo tereti Marjanovića da je 2. aprila svoju suprugu izudarao metalnom šipkom po glavi, u trenutku dok je u neposrednoj blizini bila njihova tada petogodišnja ćerka.

Tvrdi da je nevin


Marjanović negira krivicu

Optuženi Zoran Marjanović od početka negira da je umešan u zločin, a kao glavni dokaz, između ostalog, navodi i svedočenje svoje ćerke, koja je pred tužiocem potvrdila da je kobnog dana na nasipu bila sve vreme sa ocem. Suprug pevačice uhapšen je sredinom septembra 2017, a u pritvoru je proveo devet meseci, sve dok odlukom Apelacionog suda nije pušten da se brani sa slobode.

(Espreso.rs/Kurir.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
Inicijalizacija u toku...

Espreso.rs


Adria media