POP I TRANSVESTIT ŠVERCOVALI DROGU ZA MAJKU I ĆERKU! Slučaj o kojem bruji SRBIJA je dobio OBRT!
Sveštenik Milan Jordović, Foto: Printscreen Facebook

orkvljene su kategočki negirale krivično delo

POP I TRANSVESTIT ŠVERCOVALI DROGU ZA MAJKU I ĆERKU! Slučaj o kojem bruji SRBIJA je dobio OBRT!

Njih dve su proglašene krivim da su navodno prošle godine podstrekavale bivšeg veroučitelja Zorana Marinkovića da preveze narkotike sa Kosmeta u Švajcarsku!

Objavljeno: 05.07.2019. 18:31h
  • 3

Apelacioni sud u Kragujevcu ukinuo je presudu Višeg suda u Čačku, kojom su u martu ove godine majka i ćerka iz Požege, Svetlana (47) i Ana Popadić (25) bile osuđene na pet, odnosno tri godine zbog trgovine drogom. Njima će se ponovo suditi u prvostepenom postupku, pišu mediji.

Presudu Višeg suda u Čačku kojom su Svetlana (47) i njena ćerka Ana Popadić (25) osuđene na pet, odnosno tri godine zatvora zbog neovlašćene trgovine i stavljanje u promet opojnih droga, Apelacioni sud u Kragujevcu je ukinuo i naložio novo suđenje.

Njih dve su proglašene krivim da su navodno prošle godine podstrekavale bivšeg veroučitelja Zorana Marinkovića da preveze narkotike sa Kosmeta u Švajcarsku, za šta je on, kako se sumnjalo, angažovao sveštenika Milana Jordovića.

Popadićke su uhapšene u martu prošle godine, nekoliko dana pošto su u šake policije u Mrčajevcima pali Jordović i Marinković u čijem automobilu je pronađen narko tovar. Njih dvojica su ubrzo izdejstvovali nagodbu sa Višim javnim tužilaštvom u Čačku, priznali krivicu, ali i u istrazi rekli da su nalogodavci posla bile Popadićke.

U istrazi i tokom pretresa orkvljene su kategočki negirale krivično delo koje im se stavlja na teret.

- Odbrana je u žalbi sve to istakla. U ponovljenom postupku prvostepeni sud mora da ima u vidu i sve ostale razloge navedene u žalbama - kaže advokat Petrić za Novosti.

Viši sud u Čačku proglasio ih je krivim da su u saizvršilaštvu izvršile krivično delo sa još jednim licem kome se sudi u istom postupku.

Za Apelaciju u Kragujevcu presuda Višeg suda u Čačku bila je nerazumljiva i nepotrkepljena dokazima.

- Apelacioni sud usvojio je žalbe okrivljenih i njihovih branilaca jer je našao da nema dovoljno dokaza da su Svetlana i Ana Popadić preduzele radnje koje im se optužnicom stavljaju na teret, odnosno da prvostepeni sud nije utvrdio relevantne činjenice iz kojih bi se mogao izvesti zaključak da su one učinile krivično delo za koje se terete - kažu za „Blic“ advokati Zoran Đikanović i Veličko Mićović, branioci Popadićki.

Osim toga, navode oni, Apelacioni sud u Kragujevcu naložio je Višem sudu u Čačku da u ponovljenom postupku izvede dokaz po veštaku telekomunikacione struke koji bi precizno utvrdio položaj određenih telefona i SIM kartica u određenim momentima.

- Za te telefone i SIM kartice uopšte nije utvrđeno da li su pripadale njima dvema, kao i gde su se one u tim momentima nalazile. Prvostepenom sudu dat je nalog da se ispravi još nepravilnosti i donese zakonom zasnovanu odluku - kažu advokati.

Optužene za organizovanje šverca droge

Na suđenju je utvrđeno da je Ana Popadić, po majčinom nagovoru, podstrekla nekadašnjeg veroučitelja i crkvenog pojca Zorana Marinkovića (44) da preveze drogu s Kosmeta u švajcarsku ili nađe nekoga za taj posao uz obećanu nagradu od 5.000 evra. Marinković je za taj posao angažovao svog poznanika Milana Jordovića (42), sveštenika iz Savinca kod Požege, kog je poznavao ranije.

Kako je utvrđeno na suđenju, na dogovoru u Požegi Svetlana je popu i pojcu predala "folksvagen pasat" ubedivši ih da da ne mogu biti otkriveni, ni pomoću skenera niti psa tragača, dala im novac za gorivo i obećala da će imati vezu tokom puta i utovara.

To je bio Stojanović koji ih je čekao u Lešku na Kosmetu, odveo do motela "Izvor" u Zvečanu uzeo im kola i otišao u nepoznatom pravcu, vrativši se posle nekoliko sati. Dao im je ključeve i rekao da je roba ubačena u bunker. Trebalo je da se vide posle nekoliko dana, kako bi on preuzeo drogu. Iste večeri, međutim, a to je bio 27. februar prošle godine, policija je u Mrčajevcima zaustavila popa koji je vozio "pasat" i njegovog saputnika, i u bunkeru u podu vozila, ispod sedišta, pronašla 52 paketa marihuane, ukupne težine 24.172 grama.

Nekoliko dana pošto su uhapšeni, Jordović i njegov sugrađanin, Marinković potpisali su sa Višim javnim tužilaštvom u Čačku nagodbu, po kojoj će, umesto zatvorske kazne za šverc droge, obojica godinu dana nositi nanogicu.

Bonus video:

(Espreso.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
Inicijalizacija u toku...

Espreso.rs


Adria media