UBIJEN MILAN BASAILOVIĆ (28)! Ubica je bio iz OBLIŽNJEG SELA, a njegove reči ODJEKUJU I DALJE!
Milan Basailović (28) iz sela Srndalje kod Ribarske Banje ubijen je u utorak uveče, Foto: Facebook

Porodica u potpunom šoku

UBIJEN MILAN BASAILOVIĆ (28)! Ubica je bio iz OBLIŽNJEG SELA, a njegove reči ODJEKUJU I DALJE!

Majka žali sina dobricu, snaju udovicu i unučad bez oca

Objavljeno:

Milan Basailović (28) iz sela Srndalje kod Ribarske Banje ubijen je u utorak uveče. Njega je iz lovačke puške upucao Miloš M. (17) iz obližnjeg sela Rosice. Motiv ubistva nikome nije poznat, a ubica je poslednjih mesec dana živeo u kući Basailovića i sa Milanom izvlačio drva iz šume, piše "Blic".

Porodica ubijenog mladića nalazi se u potpunom šoku i kažu da nikako nije bilo moguće sprečiti iznenadnu tragediju.

Ubistvo se dogodilo u večernjim satima, negde oko 20 sati, u Etno-selu "Srndalje" koje se nalazi stotinak metara od kuće Basailovića. Grupa meštana iz ovog i okolnih sela navratila je u ovo mesto nakon izvlačenja stabala kako bi popili piće. Prema jednoj verziji, ubica Miloš M. nije sa njima svratio, već je otišao pravo u kuću Milana Basailovića, uzeo lovačku pušku, došao do grupe i upucao Milana, koji je preminuo na licu mesta. Rodbina ubijenog Milana kaže da je Miloš došao kući nakon što je neko vreme proveo sa ubijenim i ostalima, ušao u kuću, otišao na mesto gde je bila puška, uzeo dve patrone sa sačmom i istrčao napolje.

- Nije bilo moguće sprečiti to. Ni ja nisam znala gde stoji puška u kući. On je sve to snimio, jer je zadnjih mesec dana živeo i radio kod nas, zato što je napustio svoju kuću zbog porodičnih problema. Čula sam prvi pucanj, a zatim i drugi koji je bio fatalan za mog sina Milana - priča majka Lozica Basailović, koja je zatečena uplakana u dvorištu i u šoku da se nešto ovako desilo.

Miloš je prvi pucanj, kako kažu očevici, ispalio uvis, a onda je drugim Milana pogodio u grudi.

Samo je rekao: "Tu si!" Onda je pucao u vazduh, pa zatim u Milana. U patronama je bila tzv. sitna sačma koja bukvalno kida sve. Zato nije ni imao šanse da preživi do dolaska Hitne službe. Mladić je pokušao da pobegne, ali su ga ostali brzo sustigli i premlatili. Zatim ga je policija odvela u bolnicu u Kruševcu - kaže komšinica koja živi nedaleko od mesta ubistva.

Prema još jednoj verziji događaja, grupa muškaraca se zapila, pa se pominje da je to možda bio okidač za ubistvo Basailovića. S druge strane, porodica Miloša povezuje sa narkoticima, i u tome vide razlog zbog kojeg upucao Milana.

- Znam samo da je Milanova supruga Suzana ostala udovica, a da je dvoje mojih unučića ostalo bez oca. Moj sin je bio dobrica. Svakome bi pomogao. Tako je i Miloša primio da bude kod nas. Jedini posao mu je bio da zakači sajlu pre nego što stabla počnu da se izvlače iz šume. I za to mu je plaćao. I to dobro. Dao mu je i sobicu u kojoj je mogao da spava - priča majka Lozica, jecajući od bola za svojim sinom.

Selo Srndilje, u podnožju Jastrepca, na manje od dva kilometra od Ribarske Banje, poprilično je potresao ovaj događaj, jer poznato je po vrednim i poštenim ljudima. Ne pamte da su ikada imali crni dan.

Policija saslušala ubicu

Kako se saznaje, ubica Miloš M. doživeo je frakturu lobanje nakon što je dobio batine od Milanovih prijatelja, koje je policija takođe privela na saslušanje. Međutim, nije se saznalo da li je Miloš bilo šta rekao inspektorima koji su došli u bolnicu da ga saslušaju.

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.