MAJKA I ĆERKA TVRDILE DA SU IM POP I TRANDŽA NAMESTILI ZATVOR ZA DILOVANJE: Sad su slobodne, OVO JE ODLUKA SUDA
Svetlana i Ana Popadić, Foto: Printscreen / Instagram/anapopadic94

obrt

MAJKA I ĆERKA TVRDILE DA SU IM POP I TRANDŽA NAMESTILI ZATVOR ZA DILOVANJE: Sad su slobodne, OVO JE ODLUKA SUDA

Apelacija oborila odluku čačanskog suda

Objavljeno:

Apelacioni sud u Kragujevcu ukinuo je presudu Višeg suda u Čačku, kojom su u martu ove godine majka i ćerka iz Požege, Svetlana (47) i Ana Popadić (25) bile osuđene na pet, odnosno tri godine zbog trgovine drogom.

Njihov advokat Slavko Petrić potvrdio je da su u apelaciji ocenili da nije jasno utvrđeno koje su tačno radnje njih dve preduzele, a nije urađeno ni veštačenje baznih stanica, ni analiza listinga telefonskih razgovora.

Njih dve su proglašene krivim da su navodno prošle godine podstrekavale bivšeg veroučitelja Zorana Marinkovića da preveze narkotike sa Kosmeta u Švajcarsku, za šta je on, kako se sumnjalo, angažovao sveštenika Milana Jordovića. Svetlana je za to dobila pet godina robije, a njena ćerka tri.

Ana Popadić
Ana Popadić foto: Printscreen / Instagram/anapopadic94

Njihov branilac navodi da u toku dokaznog postupka pred prvostepenim sudom nije obavljeno veštačenje, od strane veštaka za informacionu tehnologiju koji bi se izjasnio o listingu odlazno-dolaznih telefonskih razgovora između optuženih i svedoka, kao i baznih stanica.

- Odbrana je u žalbi sve to istakla. U ponovljenom postupku prvostepeni sud mora da ima u vidu i sve ostale razloge navedene u žalbama - kaže advokat Petrić za Novosti.

Apelacioni sud, kako se ispostavilo, istakao je da se u razlozima prvostepene presude ne vidi u čemu se sastoji radnja optuženih. Navode da nije precizno raščišćeno šta su njih dve navodno uradile i da li je reč o podstrekavanju veroučitelja i sveštenika ili, eventualno, o saizvršilaštvu.

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.