MILAN MU DAO POSAO, A ON MU VRATIO METKOM! Ubica se sada sumanuto pravda!
Ubica se sada sumanuto pravda!, Foto: Printscreen / Facebook

preminuo na mestu

MILAN MU DAO POSAO, A ON MU VRATIO METKOM! Ubica se sada sumanuto pravda!

Porodica ubijenog, iza koga je ostala udovica i dvoje maloletne dece, kažu da ne mogu ni da pretpostave šta je mogao da bude povod za ubistvo

Objavljeno:

Maloletnik M.M. (17) koji je osumnjičen za ubistvo Milana Basailovića (28) u selu Srndalje kod Ribarske banje rekao je na saslušanju u kruševačkom tužilaštvu da nije imao nameru nikoga da povredi, a kamoli ubije.

To nezvanično saznaju Novosti, a on se sumnjiči da je 2. jula hicem iz lovačke pušte ubio Basailovića.

M.M. je iz sela Rosice, a izjavio je da nikada nije ranije rukovao puškom, kao i da je tokom dana kada se dogodila tragedija, bio u društvu Basailovića i njegovih prijatelja i da su dosta popili. U jednom trenutku svratili su i do prodavnice ispred koje su popili nekoliko piva. Zajedno su, prema njegovoj priči, krenuli u akva-park na traktoru, kada ih je zaustavila patrola saobraćajne policije.

- Ja sam u strahu da Milana ne kazne zbog mene, jer sam sedeo napred, na ramu traktora, rekao policiji da ako treba kazne mene umesto Milana - ispričao je M. M.

Basailovića je, kako tvrdi dečak, upoznao pre oko mesec i po, preko zajedničkog prijatelja, jer mu je bio potreban radnik kao ispomoć za uslužno izvlačenje drva. Navodi da mu je rečeno da će imati dnevnicu od 2.500 dinara, ali navodno, prema nezvaničnim informacijama, nije bio zadovoljan načinom na koji je isplaćivan.

Eventualne nesuglasice odnosno rasprava dobila je epilog ispred restorana u etno-selu, nakon što je M. M., kako se tereti, prethodno oružje uzeo iz Basailovićeve porodične kuće.

foto: Printscreen / Facebook

- Osumnjičeni je ispričao kako je ušao u podrum, da je tačno znao gde se nalazi puška i da je tu napunio sa dve patrone i krenuo ka Milanu. Jednom je pucao u vazduh, a drugi put u rame. Onda je ispričao kako je pušku bacio - kaže naš sagovornik. - Potom je ispričao kako su ga posle svega ljudi iz okruženja ubijenog tukli i šutirali, kao i da je izgubio svest. Rekao je da je sledeće čega se seća bio trenutak kada se probudio u bolnici.

Milan Basailović je podlegao povredama na licu mesta. Porodica ubijenog, iza koga je ostala udovica i dvoje maloletne dece, kažu da ne mogu ni da pretpostave šta je mogao da bude povod za ubistvo, kao i da ništa nije ukazivalo da će se ono i dogoditi. Pričaju da je žrtva s puno dobre vere primila M. M. pod krov porodične kuće.

foto: Printscreen / Facebook

- Milan se sažalio na M. M., jer, eto, majka nije živela sa njima, baka je bila nepokretna, a s ocem nije mogao da živi u zajednici, tako je pričao - kaže za Dijana Ivanović, dobra porodična prijateljica. - Samo je hteo da mu pomogne, kao i svima. Dao mu je posao, davao je novac kada mali nije ni radio. Nikada Milan nije bio škrtica, ni sa kim nije umeo da se posvađa. Na sebe je prihvatao krivicu i kada nije bio kriv.

Zatvor ili dom

U policiji kažu da se M. M. sumnjiči da je, nakon kraće rasprave i fizičkog konflikta, ispalio dva hica, a da je jedan bio fatalan po Basailovića. U ovom slučaju postupa Više javno tužilaštvo - odeljenje za maloletnike, odnosno posebno odeljenje Višeg suda u Kruševcu, gde je pokrenut tzv. pripremni postupak. U okviru njega podrazumeva se ispitivanje maloletnika, okruženja i uključivanje Centra za socijalni rad. Predlog za izricanje krivičnih sankcija u konkretnom slučaju može biti upućivanje u Kazneno-popravni zavod u Valjevu ili u Vaspitno-popravni dom u Kruševcu.

Trojica osumnjičena za povrede

Osnovno javno tužilaštvo u Kruševcu istražuje prebijanje osumnjičenog maloletnika. Kako saznajemo, krivičnom prijavom za nanošenje teška telesna povreda biće obuhvaćena najverovatnije tri lica: V. S., D. S. i M. M. Osumnjičeni za ubistvo pronađen je nedaleko od lica mesta, posle čega je hospitalizovan na Odeljenju hirurgije Opšte bolnice. Prema nezvaničnim informacijama, zadobio je povredu donje vilice, a proverava se da li je maloletnik prijavio policiji maltretiranje, koje se, prema njegovim navodima, ranije dogodilo.

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.