POTRESNA ISPOVEST ŽELJKA MITROVIĆA O SINU ALEKSANDRU: Za njih je sve osim vešanja i streljanja malo!
Željko Mitrović, Foto: Damir Dervišagić

ispovest

POTRESNA ISPOVEST ŽELJKA MITROVIĆA O SINU ALEKSANDRU: Za njih je sve osim vešanja i streljanja malo!

Mitrović je ocenio da je presuda nelogična

Objavljeno: 03.07.2019. 14:50h
  • 490

Željko Mitrović se oglasio nakon što je njegov sin prvostepeno osuđen na godinu dana kućnog pritvora uz elektronski nadzor (nanogicu) zbog saobraćajne nesreće u kojoj je nastradala Andrea Bojanić (17) u julu 2013. godine.

On je za srpske medije rekao da je presuda "nelogična", i da je na sudu dokazano da nema krivice. 

Podsetimo, Aleksandru Mitroviću je izrečena i zabrana upravljanja motornim vozilom od godinu dana, prenose beogradski mediji.

Udes se dogodio u Ustaničkoj ulici u Beogradu.

Portparolka Prvog osnovnog suda u Beogradu Bojana Stanković precizirala je da je Mitrović osuđen zbog krivčnog dela teško delo delo protiv bezbednosti javnog saobraćaja i krivičnog dela nepružanje pomoći povređenom u saobraćajnoj nesreći.

Mitrović je ocenio da je presuda nelogična jer su sva veštačenja pokazala da nema krivice njegovog sina.

- Tražili su tri veštačenja i superveštačenja. Svako je pokazalo da nema krivice, da je bilo zeleno za automobile, da je vreme za reakcije bil 0,8 sekundi, što nije moguće da bilo ko reaguje.

Željko Mitrović smatra da je Aleksandar osuđen samo zato što je njegov sin.

- Apsolutno! Nijedno drugo me i prezime ne bi bilo osuđeno na osnovu dokaza koji su izvedeni. Moraće u zatvor samo zato što je sin Željka Mitrovića. Svako ko je bio upućen u slučaj bio je siguran u oslobađajuću presudu. Međutim, sudija je odlučila da osudi mog sina iako su tri veštačenja koja je tražio tužilac, a ne mi, pokazalo isto, da je bilo zeleno svetlo i da je vreme za reakcije bilo manje od sekunde.

Mislite li da je sudija donela takvu odluku zbog "pritiska javnosti"?

- Za one što mrze je svejedno da li je kazna ovakva ili oslabođajuća. Za njih je sve osim vešanja i streljanja malo. Oni bi bili zadovoljni samo da je kazna javno streljanje mog sina na Terazijama.

Ovo je prvostepena presuda. Da li ćete se žaliti?

- Jeste i naravno da ćemo se žaliti. Nije stvar u tome. Pravda ima povez na očima i ne poznaje ime i prezime. Ponavljam, ne postoji građanin Srbije koji bi bio osuđen na osnovu izvedenih dokaza, osim mog sina. Ne postoji biće krivičnog dela, ako se udaljiš sa nesta nesreće, a smrt je nastupila odmah. Nažalost, jadna devojka je nastradala na licu mesta, tako da ni ti okrivljajući element ne postoji. Nema nijednog dokaza za okrivljujuću presudu, ali sve to za sud nije bilo dovoljno.

(Espreso.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
Inicijalizacija u toku...

Espreso.rs


Adria media