ADVOKAT MITROVIĆEVOG SINA SE OGLASIO! Rekao je nešto što je iznerviralo mnoge SRBE!
Branilac Aleksandra Mitrovića, Borivoj Pajović, Foto: Kurir

komentar PRAVNOG ZASTUPNIKA

ADVOKAT MITROVIĆEVOG SINA SE OGLASIO! Rekao je nešto što je iznerviralo mnoge SRBE!

Prema Pajovićevim rečima, sudilo se Željku Mitroviću, a ne Aleksandru

Objavljeno: 17:29h

Aleksandar Mitrović, sin vlasnika Pinka Željka Mitrovića, osuđen je na 12 meseci nošenja nanogice u svom stanu i zabranu upravljanja motornim votilom na godinu dana, zbog saobraćajne nesreće u julu 2013. kada je na pešačkom prelazu u Ustaničkoj ulici pregazio 17-godšinju Andreu Bojanić.

Prvostepenu presudu doneo je Prvi osnovni sud u Beogradu.

Branilac Aleksandra Mitrovića, advokat Borivoj Pajović, najavio je da će uložiti žalbu protiv presude koju je izrekao Prvi osnovni sud, ocenivši da je reč o flagrantnoj nepravdi.

- Pre šest godina desila se zaista tragedija da pogine jedna mlada devojka, a danas se desila velika nepravda, jer Aleksandar ni na koji način nije kriv za tu tragediju i ne može se jedna tragedija, jedan bol, koji je proživela porodica poginule devojke ni na koji način kompenzovati sa krivicom nekog momka koji nije kriv za to – rekao je Pajović gostujući na TV Pink i dodao da je Aleksandar Mitrović apsolutno nevin.

foto: Printscreen / TV Pink

- Vozio je nedozvoljenom brzinom, ali tri komisije veštaka, to je devet inženjera saobraćajne struke, našli su da i da je vozio dozvoljenom brzinom. Na tom mestu nije mogao zaustaviti vozilo pre kontakta sa devojkom, koja je ušla na pešački prelaz dok je za nju bilo crveno svetlo – naveo je Pajović.

Naveo je da su kamere snimile da je prošao kroz zeleno svetlo, ali i da su svi veštaci kazali da je opasnu situaciju izazvala pokojna devojka.

- Svi žalimo što se to desilo, ali ni na koji način se nečiji bol ne može pretvoriti u krivicu osobe koja nije kriva za nastali udes. I Aleksandar je doživeo ogroman stres. Šest godina je pod krivičnim progonom ni kriv ni dužan. Više od dva i po meseca je bio u pritvoru, iako se već tada znalo da je prošao kroz zeleno svetlo, pa su ga držali u pritvoru bez razloga. Imate hiljade nehatnih saobraćajki, niko ne ide u pritvor osim ako je poginulo tri, četiri, pet osoba... Sve je posledica toga što je, u ovom slučaju za njegovu nesreću, sin Željka Mitrovića – ističe Pajović.

Prema njegovim rečima, ovde se, defakto, sudilo Željku Mitroviću, a ne Aleksandru.

- Verovatno je neka pametna glava tamo našla: „Nemojte da se misli da Željko što je ugledan čovek, što je poznat, da može i da potplati nekoga da bi mu sin bio oslobođen“, pa takva razmišljanja dovedu do još jednog tragičnog slučaja – naveo je Pajović.

On je podsetio da je već prva komisija koja je vršila veštačenje rekla da nije mogao zaustaviti vozilo.

- Devojka je od momenta kada je stupila na kolovoz do momenta kontakta na kolovozu boravila vrlo kratko - 1,3 sekunde. Nema skoro brzine sa kojom se može zaustaviti u takvoj situaciji. Potpuno je irelavantno što je vozio nedozvoljenom brzinom, to je prekršaj, ali nema nikakve uzročne veze sa nastalom posledicom, baš nikave. Pa ga sud čak osuđuje i za nepružanje pomoći licu povređenom u saobraćajnom udesu, a veštaci su našli da je ona u momentu bila mrtva – dodao je Pajović.

Naglasio je da biće krivičnog dela nepružanje pomoći podrazumeva da onaj koji je izazvao udes ne pruži pomoć nekome ko je povređen.

Podsetimo, otac nastradale Andree Bojanić izjavio je danas da je odluka Prvog osnovnog sudu u Beogradu u slučaju sina vlasnika Pinka Aleksandra Mitrovića "presuda ocu, a ne sinu" i da je reč o "politički motivisanoj presudi".

Savo Bojanić je najavio da će podneti žalbu na tu odluku, a navodi se i da je žalbu najavilo i Prvo osnovno tužilaštvo.

BONUS VIDEO: Ana Stevanović za Espreso o svim temama

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.