JANKO (16) JE SKOČIO SA ZGRADE NA NBG JER JE MESEČARIO! Pao je na travu, a psihologe muči SAMO JEDNO PITANJE
Hitna pomoć / Ilustracija, Foto: Filip Plavčić

STRAŠNO

JANKO (16) JE SKOČIO SA ZGRADE NA NBG JER JE MESEČARIO! Pao je na travu, a psihologe muči SAMO JEDNO PITANJE

- On ima taj problem odranije, ali nismo mogli ni da zamislimo da može da nastrada zbog toga. Inače je zaista dobar momak, lepo vaspitan i odličan đak. Sin jedinac - priča rođak

Objavljeno:

Tinejdžer Janko K. (16) juče je pao sa trećeg sprata zgrade na Novom Beogradu dok je mesečario i čudom je preživeo. On je rano ujutru u snu prekoračio terasu i survao se sa desetak metara visine pravo na travnjak. Pukom srećom, zadobio je "samo" prelom ruke i ugruvao se, prenose beogradski mediji.

Neverovatan incident dogodio se u Bulevaru Zorana Đinđića, dok je otac dečaka spavao u drugoj sobi. Janko je nečujno izašao na terasu i pao na travnjak, gde ga je našao komšija.

- Čuo sam tup udarac i provirio kroz prozor da vidim šta se dešava. Ugledao sam dečaka kako leži na travi, previjao se od bolova. Odmah sam pozvao Hitnu pomoć, a u međuvremenu su do dečaka pritrčali i ostali stanari i obavestili njegovog oca - priča stanar ove zgrade za Informer.

Hitna pomoć je u roku od nekoliko minuta stigla i zatekla Janka u svesnom stanju. Navodno, bio je uplašen i žalio se na jake bolove.

- Na svu sreću, nije zadobio neke ozbiljne povrede, osim što je polomio ručni zglob. Odmah je prevezen u Urgentni centar, gde mu je ukazana lekarska pomoć - kaže izvor iz Hitne pomoći.

Jankov rođak juče je za Informer potvrdio da se nesreća desila dok je dečak mesečario.

- On ima taj problem odranije, ali nismo mogli ni da zamislimo da može da nastrada zbog toga. Inače je zaista dobar momak, lepo vaspitan i odličan đak. Sin jedinac - priča rođak.

On je dodao i da će Janko brzo biti pušten na kućno lečenje, zahvalivši Bogu što se sve dobro završilo.

ČUDNO KAKO SE NIJE SKLONIO KADA JE OSETIO PREPREKU

Psiholog Milan Kostić ističe da se mesečarenje najčešće pojavljuje kod male dece i obično je uzrok nekakva trauma, makar i manja, poput sukoba sa nekim bližnjim.

- U konkretnom slučaju, taj šesnaestogodišnjak koji je pao sigurno je i ranije mesečario. Sa njim bi trebalo razgovarati, da se utvrdi sa kim je ušao u emotivni sukob, pa je počeo da mesečari. Naravno, treba otkloniti i sve druge mogućnosti koje mogu poslužiti kao okidač za mesečarenje, a to su, recimo, konzumacija alkohola ili nekih druhih psihoaktivnih supstanci - objašnjava Kostić za Informer.

On dodaje da mesečar, kada se probudi, nema svest o tome šta mu se događa neposredno pre buđenja.

- Međutim, za vreme mesečarenja, mozak i te kako percipira stvari oko sebe, pa mesečar preskače prepreke dok hoda i kloni se opasnosti. Zato mi, u konkretnom slučaju, nije do kraja jasno kako je mladić pao sa trećeg sprata, a nije se zaustavio pred opasnošću -navodi Kostić.

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.