MILOVIĆU NIJE TREBALO TUŽILAŠTVO ZA ISTRAGU! Načelnik UKP otkrio sve u vezi Lončara
Dejan Kovačević, Foto: MUP Srbije

REAGOVAO!

MILOVIĆU NIJE TREBALO TUŽILAŠTVO ZA ISTRAGU! Načelnik UKP otkrio sve u vezi Lončara

Sve je otkrio...

Objavljeno:

Načelnik Uprave kriminalističke policije MUP-a Srbije Dejan Kovačević kaže da su netačne tvrdnje Rodoljuba Milovića, nekadašnjeg načelnika te službe, da "nije mogao da podnese krivičnu prijavu protiv Zlatibora Lončara jer je bilo na tužilaštvima da nalože istragu".

"Milović je najpre kao policijski službenik u vreme istrage o pripadnicima zemunskog klana i potom kao načelnik Uprave kriminalističke policije MUP-a Srbije u periodu od 2007. do juna 2014. mogao ukoliko je imao saznanja o navodnoj povezanosti Lončara sa pripadnicima zemunskog klana da ih istraži, prikupi dokaze i podnese krivičnu prijavu. Za to mu nije trebalo tužilaštvo", naveo je Kovačević u saopštenju medijima.

On dodaje da se tužilačka istraga, koja podrazumeva obavezan nalog tužilaštva za preduzimanje bilo koje dokazne radnje, u Srbiji sprovodi tek od oktobra 2013. Pre toga je policija mogla samostalno da preduzima sve dokazne radnje, navodi Kovačević.

Načelnik UKP kaže da se nameće pitanje zašto Milović to nije učinio tokom više od decenije koliko tvrdi da je posedovao saznanja o Lončaru.

Kovačević u saopštenju navodi da je Milović imao brojne susrete sa Ljubišom Buhom Čumetom i ističe da Milović kao bivši načelnik UKP-a do danas nije dao jasne odgovore o svojim odnosima sa nekadašnjim šefom surčinskog klana.

"Ostalo je nedorečeno zašto je toliki broj puta sedeo sa Ljubišom Buhom Čumetom, jednim od najbližih saradnika 'zemunskog klana', u svojoj kancelariji u MUP-u, kao jedan od najljućih policijskih boraca protiv 'zemunskog klana'. Javnost je svakako ostala uskraćena za te odgovore", kaže Kovačević.

Bonus video:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.