Podignuta optužnica protiv Ivana Todosijevića!
Ivan Todosijević, Foto: Prentscren

DOLIJAO

Podignuta optužnica protiv Ivana Todosijevića!

On je optužen zbog navodnog podsticanja i širenja nacionalne, rasne, verske ili etničke mržnje, a povodom izjave vezane za slučaj Račak

Objavljeno:

Tužilaštvo lažne države Kosovo podiglo je optužnicu pred Posebnim odeljenjem Osnovnog suda u Prištini protiv Ivana Todosijevića, bivšeg ministra u privremenim prištinskim institucijama.

On je optužen zbog navodnog podsticanja i širenja nacionalne, rasne, verske ili etničke mržnje, a povodom izjave vezane za slučaj Račak.

Todosijević je 24. marta kao učesnik na građanskom skupu protiv NATO agresije 1999. i sećanje na žrtve te agresije, između ostalog rekao da je povod za tzv. "humanitarnu katastrofu" bio "masakar u Račku koji je čista izmišljotina".

- Albanski teroristi koji su sve ovo izmislili i počinili su najveće zločine na Kosovu i Metohiji. Za ovo, niko nije odgovarao do danas. Oni su činili zločine pre NATO agresije, ubijali dobre srpske domaćice i policajce na radnom mestu. Nastavili su prolivanje krvi tokom agresije i čak nakon dolaska tzv. mirovne misije na Kosovo i Metohiju, koje mogu da poremete javni red ili izazovu druge ozbiljnije posledice - rekao je Todosijević.

Navodi se da je Todosijević time počnio krivično delo podsticanja nacionalne, rasne, verske ili etničke mržnje i nejedinstva.

(Espreso.co.rs / Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.