AKO VIDITE OVOG MUŠKARCA, ODMAH ZOVITE POLICIJU: Veoma je opasan!
Osumnjičen od ranije poznat policiji, Foto: Printscreen/MUP Hrvatske

policiji potrebna pomoć

AKO VIDITE OVOG MUŠKARCA, ODMAH ZOVITE POLICIJU: Veoma je opasan!

Policija moli građane za pomoć u potrazi za muškarcem koji je u splitskoj Sinjskoj ulici pokušao ubiti muškarca Vedrana Marendića zvanog Sarun. Navodno su obojica poznati policiji po delima vezanim za drogu

Objavljeno:

Splitska policija objavila je fotografiju 38-godišnjeg Željka Melvana za kojim tragaju jer sumnjaju da je počinio pokušaj ubistva 53-godišnjaka. Mole građane za pomoć u potrazi za muškarcem koji je u splitskoj Sinjskoj ulici pokušao ubiti muškarca Vedrana Marendića zvanog Sarun. Navodno su obojica poznati već policiji po delima vezanim za drogu.

- Molimo građane ako su videli ovu osobu ili raspolažu saznanjima gde se nalazi, da o tome bez odlaganja obaveste policiju pozivom na broj 192 - poručuju iz policije.

Izbodeni 53-godišnjak je operisan u splitskoj bolnici i stanje mu je teško te je životno ugrožen. Zadobio je dve ubodne rane: jednu u bedro, drugu u grudni koš.

Željko Melvan poznat je iz afere sa sudijom Robertom Pešutićem te je već osuđen na splitskom Županijskom sudu na tri godine zatvora zbog razbojništva nad Emilom Malenovićem, osuđivanim za dilovanje, i njegovom majkom.

Melvan je ušao s pištoljem u Maletićev stan te mu pištolj prislonio na glavu i dvaput ga udario drškom, a jednom mu je i glavom opalio po stolu. Tražio je hiljadu kuna, a majci Emila Malenovića rekao je: 'Daj pare ili ćemo ti sina ubiti'. Žena mu je u strahu donela kovertu sa tri hiljade kuna.

Melvan je za to dobio tri godine zatvora, a presudom je obvezan i vratiti novac Malenovićevoj majci u roku od 15 dana. To je inače minimum za ovo kazneno delo. Melvan ima kaznenu evidenciju na dve stranice i presude za krađe, razbojništva, tešku ozledu…

Jedna od tih presuda našla se i u kaznenom postupku koji se vodi protiv splitskog suca Roberta Pešutića. Nepravomoćno je osuđen da je od Melvanove nevjnčane supruge uzeo 600 dolara i dve hiljade kuna kako bi mu osigurao povoljnu presudu. Pešutić mu je za pretnju dao uvetnu kaznu.

Napad u Splitu povezan s paljevinom automobila?

Napad koji se dogodio sinoć u Splitu povezan je navodno s paljevinom automobila koja se sredinom aprila dogodila na istoj lokaciji.

Tada je planuo opel rumunskih registracijskih oznaka koji su koristlia dvojica danskih turista, a iznajmili su ga u jednoj stranoj rent-a-car agenciji. Vatra na opelu je buknula u nedjelju rano ujutro i zahvatila i vozilo Renault Scenic, u vlasništvu Splićanina koji tu živi, a policija je brzo ustanovila da je požar bio podmetnut. Prava meta bio je automobil 53-godišnjaka koji je sinoć izboden nožem, a za kojeg kruže priče da je zbog problema s drogom proveo neko vreme u zatvoru.

(Espreso.co.rs/24sata)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.