MIRIJEVSKI KASAPIN UMESTO 40 DOBIO 15 GODINA ZATVORA! Brat ubijenog rekao SVAKA ČAST, pa SOČNO OPSOVAO u sudnici
Obren Zirojević, Foto: printscreen/facebook

jezivo

MIRIJEVSKI KASAPIN UMESTO 40 DOBIO 15 GODINA ZATVORA! Brat ubijenog rekao SVAKA ČAST, pa SOČNO OPSOVAO u sudnici

Ziroviću je najpre suđeno za teško ubistvo, pa je krajem juna 2017. dobio maksimalnu kaznu od 40 godina zatvora, ali je ta presuda ukinuta po žalbama branilaca

Objavljeno:

Obren Zirojević (39) iz Beograda, koji je u januaru 2015. godine u svom stanu na Mirijevu ubio, pa raskomadao telo porodičnog prijatelja Draga Mašulovića (61), osuđen je juče u ponovljenom postupku u Višem sudu u Beogradu na 15 godina zatvora!

Ziroviću je najpre suđeno za teško ubistvo, pa je krajem juna 2017. dobio maksimalnu kaznu od 40 godina zatvora, ali je ta presuda ukinuta po žalbama branilaca.

Sud je sada prekvalifikovao optužnicu sa svirepog na "obično" ubistvo, za koje je najviša zaprećena kazna 15 godina.

Nije bilo umišljaja

U kratkom obrazloženju presude sudija Olivera Đurić pozvala se na nalaze veštaka.

- Kvalifikacija krivičnog dela je promenjena na osnovu veštačenja kojim je utvrđeno da ubistvo nije izvršeno na svirep način. Takođe, nije dokazan umišljaj, niti da se radilo o zločinu iz koristoljublja- navela je sudija, ne osvrćući se na Zirojevićevo postupanje posle ubistva, kada je raskomadao leš i sakrio delove tela.

Brat i sin pokojnog Mašulovića burno su reagovali na objavu presude, pa su uz glasne psovke i dobacivanje svim prisutnima napustili sudnicu:

-Svaka vam čast! Je*em li vam majku svima!

Sudski stražari su ih upozorili na ponašanje, ali nije bilo potrebe za drastičnijom intervencijom.

Sa druge stane, Zirojević i njegovi roditelji su mirno saslušali odluku suda, bez ikakvih komentara i vidljivih emocija, očigledno zadovoljni. Međutim, tužilaštvo će se svakako žaliti na ovu presudu, pa će Apelacioni sud po drugi put morati o njoj da se izjasni.

Obren se tokom suđenja izvinio i Mašulovićevoj i svojoj porodici zbog nanate boli, ističući da je Draga ubio u nužnoj odbrani i da to nije planirano. On, međutim, nije rekao zašto je njegovo telo isekao u delove i sakrio po stanu.

- Nisam namamio Draga u moj stan, niti sam ikada imao nameru da ga isprovociram i izazovem tragediju koja se, nažalost desila. Ne mogu da vam opišem svoja osećanja zbog toga što sam povredio obe porodice. Svima se izvinjavam- rekao je Zirojević.

Podsećamo, pred Višim sudom u Beogradu prvostepenom presudom na 15 godina zatvora osuđen Obren Zirojević (38), zbog ubistva Draga Mašulovića (61), 29. januara 2015. godine u Mirijevu.

Ovo je druga po redu presuda, pošto je prethodnu, kojom je bio osuđen na najstrožu zatvorsku kaznu od 40 godina, ukinuo Apelacioni sud i naložio novo suđenje.

Prema onome što se navodi u optužnici, Zirojević je žrtvu usmrtio sa 15 udaraca čekićem u potiljak, da bi mu zatim u kupatilu odsekao obe ruke do ramena, obe noge do kukova, a zatim i obe potkolenice.

Na suđenju je tvrdio da se ne seća da je izvršio ubistvo, niti kako, kao ni da je raskomadao njegovo telo. Seća se da ga je ovaj napao zbog navodnog novčanog duga, da se branio i da mu je u jednom trenutku pao mrak na oči.

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.