ZBOG ŠIŠA UMALO KRVOPROLIĆE: Najmlađi Šijanov sin nagovarao druga da UPUCA MUŠKARCA!
Vukašin Šijan, Foto: Instagram

STRAVIČNO

ZBOG ŠIŠA UMALO KRVOPROLIĆE: Najmlađi Šijanov sin nagovarao druga da UPUCA MUŠKARCA!

Sukob oko banalne stvari - stajanje u redu ispred jednog fast fuda na Novom Beogradu!

Objavljeno:

Vukašin Šijan(20), koji je u četvrtak ujutru uhapšen zbog učestovanja u pucnjavi na Novom Beogradu nakon svađe ispred restorana brze hrane, osumnjičen je da je upravo on podstrekao svog prijatelja Nika K. da upuca čoveka i počini teško ubistvo, prenose beogradski mediji.

Sukob oko banalne stvari - stajanje u redu ispred jednog fast fuda na Novom Beogradu - eskalirao je do te mere da su mladići od dvadesetak godina učinili više različitih krivičnih dela: učestvovali su u tuči, pokušali da otmu taksi, a onda su se sukobili sa policajcem van dužnosti i njegovim prijateljem, nakon čega je jedan od njih potegao pištolj i upucao nevinog čoveka.

Bahato ponašanje ove grupice mladića, Nika K. (20), Stefana S. (21) i pomenutog Vukašina Šijana (20) (vanbračnog sina pokojnog Zorana Šijana, za kojeg se tvrdilo da je bio prvi čovek "surčinaca"), dan nakon napada izgleda još strašnije. Šta se tačno dogodilo u četvrtak ujutru na Novom Beogradu? Krenimo redom.

TUČA

Oko osam sati ujutru, grupica u kojoj je bio mlađi Šijan došla je ispred fast fud restorana. Poručili su šiš ćevap.

- Tamo su već bila dvojica mladića koja su čekala red. Šijan i njegovi drugovi odmah su ušli u svađu sa njima, insistirajući da oni naruče pre njih. Izgledalo je kao da su pijani - kazao je jedan od očevidaca.

Nije poznato šta je tačno isprovociralo nasilnike, tek ubrzo su krenuli da se svađaju. Svađa je zatim prerasla u tuču.

- Nakon tuče su se razbežali. Šijan i njegovi drugovi pobegli su ka Ulici Džona Kenedija, gde su naišli na taksi koji su pokušali da otmu. Kako taksista nije želeo da im otvori vrata, oni su počeli rukama da udaraju po vozilu i viču. To je primetio policajac koji je bio van dužnosti - kaže izvor “Blica” upoznat sa slučajem.

Sukob se ni tu nije završio. Kada je policajac prišao da legitimiše pomahnitale mladiće, došlo je do koškanja.

foto: Instagram

VATRA IZ "GLOKA"

- Dok su se svađali sa policijom, jedan od njih, Niko K. (20), izvadio je pištolj "glok", na šta je Šijan, po svemu sudeći, počeo da ga nagovara da upuca čoveka. Niko ga je poslušao i opalio iz pištolja, a metak je policajčevog prijatelja pogodio u levu šaku - kaže naš sagovornik.

Ponovo bežanje.

Čim su shvatili šta su učinili, mladići su se dali u beg i nasilno pokušali da zaustave i sledeći taksi koji je naišao. Policija ih je, međutim, u tome osujetila. Brzom reakcijom policije uhapšeni su i određeno im je policijsko zadržavanje od 48 sati, zbog sumnje da su izvršili više krivičnih dela.

PRIJAVA

Osumnjičenom Niku K., za kojeg se sumnja da je opalio pištolj, na teret se stavljaju krivično delo teško ubistvo u pokušaju, zatim nedozvoljeno držanje oružja, kao i nasilničko ponašanje. Mlađi Šijan, kao što smo naveli, sumnjiči se da je izvršio krivična dela podstrekivanje na teško ubistvo i nasilničko ponašanje: u prevodu, to znači da je nagovarao prijatelja da upuca čoveka i prethodno učestvovao u tuči. Treći iz grupe, Stefan S. tereti se samo za nasilničko ponašanje.

Majka jednog od pretučenih dečaka ispričala je da su njenom sinu nasilnici prvo stavili pištolj na slepočnicu, a potom ga drškom istog tukli po glavi.

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.