OVO JE NIKOLA KOJI JE POMAGAO JOVANOVIĆU DA UBIJE TRI OSOBE: Vezali im cigle oko vrata i bacili ih u septičku  jamu
Motiv trostrukog ubistva najverovatnije je dug koji je ubijeni Neđa Šubara imao prema Dragoslavu Jovanoviću, Foto: Printscreen/facebook

ASTRAŠUJUĆI DETALJ

OVO JE NIKOLA KOJI JE POMAGAO JOVANOVIĆU DA UBIJE TRI OSOBE: Vezali im cigle oko vrata i bacili ih u septičku jamu

Lisice su stavljene Jovanovićevim drugovima - Milošu S. (31). Lazaru D. (22) i Nikoli Č. (20).

Objavljeno: 18.06.2019. 21:48h
  • 125

Surovo… Policija je uhapsila trojicu drugara pokojnog Dragoslava Jovanovića (25) koji su zajedno sa njim počinili jezivi zločin zbog duga za stan koji je ubijeni Neđa Šubara (42) imao prema pokojnom Jovanoviću.

Nakon što je policija u ponedeljak uveče pronašla tela Neđe Šubare (42), njegove majke Darinke (75) i tetke Milje Petković (80) u septičkoj jami u Surčinu, na placu Ljubomira Jovanovića Staklenog, nekadašnjeg pripadnika surčinskog klana, uhapšena su tri mladića zbog sumnje da su pomagala pokojnom Dragoslavu Jovanovića (25), sinu Staklenog, u jezivom zločinu.

Lisice su stavljene Jovanovićevim drugovima - Milošu S. (31). Lazaru D. (22) i Nikoli Č. (20). Kako se navodi, motiv trostrukog ubistva najverovatnije je dug koji je ubijeni Neđa Šubara imao prema Dragoslavu Jovanoviću.

- Neđa i Dragoslav su poslovno sarađivali, jer su obojica imala biznis s automobilima. Dragoslav je imao i auto-perionicu. Pre izvesnog vremena Dragoslav je Neđi prodao stan na Ledinama. Umesto novca, Neđa mu je dao automobil „mercedes CL“, a ostatak novca je trebalo da mu isplati u kešu. Međutim, Šubara nije Jovanoviću dao keš, zbog čega je među njima došlo do netrpeljivosti - objašnjava izvor i dodaje da je Jovanović počeo da pritiska Šubaru za novac, da mu preti i da ga maltretira.

- Sve je kulminiralo 5. juna. Još se ispituje da li je Šubara ubijen u svojoj kući u Dobanovcima, u stanu na Ledinama ili na nekoj trećoj lokaciji. Pretpostavlja se da je Miloš S. sve troje vezao selotejpom i da su tada počeli da se iživljavaju nad žrtvama. Navodno, Dragoslav je tada ubio žrtve - kaže izvor i dodaje da su mladići posle zločina stavili žrtve u Dragoslavljev auto i odvezli ih na Jovanovićev plac u Surčinu, iza tržnog centra.

Podeljene uloge

- Uhapšeni Nikola Č. je vozio auto, dok je Lazar D. čuvao stražu dok su ubacivali tela u septičku jamu. Da bi se osigurali da tela neće isplivati iz fekalija, oni su žrtvama oko vrata vezali konopac sa ciglom na drugom kraju, bacili ih sa glavama nadole, a potom su jamu zatvorili betonskim poklopcem - kaže izvor i dodaje da su osumnjičeni nakon ovoga odvezli auto koji je bio pun krvi na pranje u perionicu i da su radnici zapretili da drži jezik za zubima.

Klupko nezapamćenog zločina, nalik onima u mafijaškim filmovima, počelo je da se odmotava posle pet dana, kada je Dragoslav na Novom Beogradu pokušao da ubije suprugu Teodoru (25), a zatim pucao sebi u glavu.

Otac prijavio zločin

- Baš tog dana, 10. juna, rođak Šubara je prijavio njihov nestanak i policija je pokrenula potragu za njima. U to vreme, u kuću teško ranjenog Jovanovića počeli su da dolaze porodični prijatelji i poznanici. Mnogi od njih su komentarisali kako je neki čovek nestao, pominjali su neki auto i dug i da je Dragoslav umešan u sve to - kaže izvor i dodaje da je Dragoslavljev otac Stakleni, drug Ljubiše Buhe Čumeta, posle sinovljeve smrti odlučio da ta govorkanja prijavi policiji.

- Stakleni je u nedelju obavestio policiju o svojim saznanjima i odmah je pokrenuta istraga. Ubrzo je otkriveno da je Jovanović pre nego što je izvršio samoubistvo počinio masakr i sakrio tela - kaže sagovornik.

KAKO SE DESIO ZLOČIN

Dragoslav i Miloš S. upali u dom žrtava

Miloš S. ih vezao selotejpom, a Dragoslav ih ubio

Tela su prebacili u Dragoslavljev BMW X5

Žrtvama vezali cigle oko vrata i bacili ih u septičku jamu

BMW X5 odvezli na pranje kako bi uklonili tragove krvi

Kuća ubijene porodice

POLICIJA TRAŽI OTISKE U DOMU ŠUBARE

Policija je juče pretresla kuću u Dobanovcima u kojoj je ubijena porodica živela.

- Forenzičari su uzimali otiske i tražili DNK uzorke. Postoji mogućnost da su Šubara i njegove majka i tetka baš tu ubijeni. Ipak, to tek treba da se utvrdi. Inače, Šubarina kuća pokrivena je kamerama, a snimci su uzeti. Ukoliko su kamere bile uključene, videće se da li su ubice tu dolazile - objašnjava izvor.

Goca Božinovska

ONI SU DIVNA PORODICA

Pevačica Goca Božinovska došla je juče na plac Jovanovića na kome su nađena tela. Ona je inače u dobrim odnosima sa Jovanovićima i veoma je potresena zbog svega što se desilo u poslednje vreme.

- Oni su divna porodica. Pobožni ljudi. Ne znam zašto im se sve ovo dešava. Dragoslav je bio divan mladić. Uvek me je pozdravljao kad bismo se sreli, čak mi je i nudio pomoć da mi ponese kese, ako ih nosim - rekla je kratko Goca Božinovska za Kurir.

Oni su divna porodica. Pobožni ljudi. Ne znam zašto im se sve ovo dešava , rekla je pevačica
Oni su divna porodica. Pobožni ljudi. Ne znam zašto im se sve ovo dešava , rekla je pevačica foto: Dragana Udovičić

Brat Jovanovića

MRTVA USTA NE GOVORE

Dragosavljev brat Gvozden Jovanović kaže „da je sada lako optuživati njegovog mrtvog brata za sve“.

- Mrtva usta ne govore - rekao je kratko Gvozden.

HRONOLOGIJA

5. jun - ubijena porodica Šubara

10. jun - prijavljen nestanak Šubara

10. jun - Dragoslav ranio suprugu i pucao sebi u glavu

13. jun - Dragoslav preminuo u bolnici

17. jun - Nađena tela u septičkoj jami i uhapšeni saučesnici

(Espreso.rs/Kurir.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
Inicijalizacija u toku...

Espreso.rs


Adria media