ZORANU SE NEĆE SUDITI ZA JELENINO UBISTVO, ČEKA GA NEŠTO DRUGO: Forenzičar OTKRIO šta će se dalje DEŠAVATI
Kakva li mu je sudbina? Zoran Marjanović, Foto: Damir Dervišagić

novo otkriće

ZORANU SE NEĆE SUDITI ZA JELENINO UBISTVO, ČEKA GA NEŠTO DRUGO: Forenzičar OTKRIO šta će se dalje DEŠAVATI

Iz ne baš pouzdanog izvora saznao sam da se razmatra mogućnost da za ubistvo Jelene (Krsmanović) Marjanović bude optuženo N. N. lice

Objavljeno: 18.06.2019. 15:17h
  • 2

Direktor novosadskog Centra za forenziku, koji je vodio sopstvenu istragu zločina u Borči, tvrdi da će se suprug ubijene pevačice Jelene Marjanović ipak naći na optuženičkoj klupi, ali samo kao saučesnik.

Nenad Šipka, direktor privatnog Centra za forenzička istraživanja iz Novog Sada, koji već skoro dve godine vodi privatnu istragu o ubistvu pevačice "Granda" Jelene Marjanović (33) na nasipu Crvenka u Borči, nedavno je objavio još jednu šokantnu tvrdnju - Zoranu se neće suditi za ubistvo, nego za saučesništvo.

Svoje uverenje Šipka je podelio s građanima Srbije, obrativši im se otvorenim pismom koje je postavio na Fejsbuk.

- Naime, iz ne baš pouzdanog izvora saznao sam da se razmatra mogućnost da za ubistvo Jelene (Krsmanović) Marjanović bude optuženo N. N. lice, a Zoran Marjanović da bude optužen za saučesništvo u krivičnom delu teškog ubistva, oblik saučesništva pomaganja, bliža odrednica prikrivanje krivičnog dela i tragova - napisao je Šipka, a potom dodao:

- Po ovom izvoru, Više javno tužilaštvo u Beogradu je podnelo sadašnju optužnicu s namerom da je Apelacioni sud potvrdi, a na prvom glavnom pretresu pred Višim sudom izvršiće promenu optužnice. Kao dokazi za ovu novu optužnicu koristiće se rezultati forenzičkog istraživanja prikazani u forenzičkoj 3D rekonstrukciji i njenoj dopuni CFI d.o.o. Novi Sad - naravno da kao dokaz neće navesti forenzičku 3D rekonstrukciju i njenu dopunu CFI d.o.o. Novi Sad - kaže Šipka.

Takođe, on u otvorenom pismu navodi da on ne zna kako da objasni stalne napade branioca Zorana Marjanovića, kao i da može samo da zaključi da je reč o strahu branioca kojem se strategija odbrane ruši kao kula od karata.

- Insistiranje da se čin zadavanja udaraca odigrao na tlu nasipa i u vodi kanala ide u prilog tvrdnji da te udarce nije mogao da nanese njihov klijent Zoran Marjanović (a to sam i ja nekoliko puta javno rekao). Biće mi zaista interesantno sa strane posmatrati dešavanja nakon odluke Apelacionog suda, i ako potvrde i ako odbace optužnicu - rekao je on.

Podsetimo, Viši sud u Beogradu pre dve nedelje potvrdio je treću po redu optužnicu protiv Zorana Marjanovića, kojom se on tereti za brutalno ubistvo supruge. Ni ova optužnica, međutim, nije pravosnažna, jer će krajnju reč o njoj dati Apelacioni sud nakon razmatranja žalbi Marjanovićevih branilaca.

Angažovala ga porodica ubijene


Nenad Šipka se pre oko dve godine pojavio u javnosti tvrdeći da ga je angažovala Teodora Krsmanović, sestra od strica ubijene pevačice. On se sve vreme upinje da dokaže da Jelena nije ubijena pre tri godine 2. aprila 2016. na nasipu, već da je usmrćena dan ranije u nekom zatvorenom prostoru, a da je njeno telo naknadno doneto i bačeno na nasip u Borči.

Neshvatljivo ponašanje forenzičara


- Zakleo se na Jeleninom grobu da će pronaći ubicu
- Snimio pesmu i spot koje je posvetio mrtvoj pevačici
- Obeležavao dvogodišnji pomen Jeleni Marjanović

BONUS VIDEO:

MATURANTI PROTESTUJU ISPRED MINISTARSTVA PROSVETE: Ukinite završni ispit! Nećemo prijemni! 3 (KURIR TV)

(Espreso.rs/Kurir)

 

 


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
Inicijalizacija u toku...

Espreso.rs


Adria media