SPONTANI POBAČAJ KAO POKRETAČ TRAGEDIJE: Danijela je ubila dete (3) pa sebe jer nije mogla da se IZBORI SA BOLOM
Danijela Radojičić, Foto: Daktilo

spontani pobačaj

SPONTANI POBAČAJ KAO POKRETAČ TRAGEDIJE: Danijela je ubila dete (3) pa sebe jer nije mogla da se IZBORI SA BOLOM

Tačan uzrok svog stravičnog čina Danijla je odnela sa sobom u grob, ipak, pretpostavlja se da koreni njenog postupka vode od spontanog pobačaja koji se dogodio u šestom mesecu trudnoće

Objavljeno:

Početak ove nedelje obeležila je nezapamćena tragedija, koja se dogodila u jutarnjim časovima na Bežanijskoj kosi.

Naizgled, to jutro nije delovalo da će biti drugačije od prethodnih dana, ipak stravični postupci Danijele Radojičić (36) frapirali su sve.

Danijela je ubila trogodišnju ćerku pa izvršila samoubistvo.

foto: Espreso.co.rs

Tačan uzrok svog stravičnog čina Danijela je odnela sa sobom u grob. Ipak, pretpostavlja se da koreni njenog postupka vode od spontanog pobačaja koji se dogodio u šestom mesecu trudnoće.

Psihijatar Jovan Marić, za naš portal, objasnio je zbog čega je gubitak deteta vrlo stresan za ženu.

- U toku trudnoće majka se afektivno veže za dete, odnosno razvija emocije pre detetovog rođenja. Iz tog razloga je svaki gubitak deteta, bio on sponatni ili namerni, stresan.

Da je spontani pobačaj je jedan od najvećih stresova za ženu potvrdio nam je i Marko Braković, psihoterapeut.

- To se najviše odražava na ženu koja pređe trideset i petu godinu života. Pobačaj može da izazove depresiju, a u nekim slučajevima i sucidno ponašanje, potvrdio nam je psihoterapeut Marko Braković.

Vrlo je moguće da nakon pobačaja majka razvije strah od materinstva, da se otuđi od druge dece ako ih ima, kao i od svog partnera. Majka često sebe preplavi osećajem kivice, dok pred ostalim ljudima skriva svoje prave emocije. Takva osoba je kao tempirana bomba, koja bez komunikacije sa voljenim ljudima, svakog trenutka može "eksplodirati".

Mnoge komšije i kolege za Danijelu su rekle da je bila brižna majka trogodišnje Teodore, da je normalno izgledala i da nikada nije odavala utisak neuravnotežene osobe, a ipak, do tragedije je došlo.

Svako potiskivanje emocija u vezi sa spontanim pobačajem mogu izazvati mnoge neurološke posledice, odvesti do depresije, a u najgorim trenucima može se dogoditi tragedija kao u porodici Radojičić.

(Sara Belobrković)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.