ZORANOV POZIV MRTVOJ JELENI BIO JE SAMO TRIK! Ovako je on bio umemorisan u telefonu UBIJENE PEVAČICE!
Ovako je on bio umemorisan u telefonu UBIJENE PEVAČICE!, Foto: Adria Media Group

OPTUŽNICA POKAZUJE NOVE DETALJE

ZORANOV POZIV MRTVOJ JELENI BIO JE SAMO TRIK! Ovako je on bio umemorisan u telefonu UBIJENE PEVAČICE!

Detalji nove optužnice ne razlikuju se mnogo od ranijih, navedenih u prethodne dve

Objavljeno: 16.06.2019. 09:55h
  • 311

Na telefonu Jelene Marjanović (33), desetak minuta pošto je, prema optužnici, brutalno ubijena, zabeleženo je nekoliko propuštenih poziva od osobe koja je kod nje memorisana kao - Zlatan Mekin. Veštačenjem je utvrđeno da se iza ovog pseudonima krije njen muž Zoran Marjanovć, koji je po treći put optužen da ju je mučki ubio. 

Upravo to pozivanje telefonom, u vremenu posle 17.04, 2. aprila 2016. godine kada je, kako se sumnja, već bila mrtva, Tužilaštvo smatra trikom kako bi se zavarao trag. U optužnici, koju je Viši sud u Beogradu potvrdio, a na koju su sva četvorica njegovih advokata uložila žalbu, navodi se da je Marjanović "namerno isključio telefon na deset minutam od 16.54". U to vreme, signal njegovog telefona nije hvatala nijedna bazna stanica. 

Sudski veštak tvrdi da je reč o "mirovanju" telefona, odnosno da je bio ugašen. Ipak, stručnjaci MTC nisu decidfirani u tome da je aparat bio ugašen i navode da je moguće da je bio u određenom stanju koje može da se karakteriše kao mirovanje, i to onda kada nema komunikacije. 

Detalji nove optužnice ne razlikuju se mnogo od ranijih, navedenih u prethodne dve. 

 

Pevačica iz Borče zadobila je osam brutalnih udaraca u glavu dok je stajala u kanalu nasipa Crvenka u Borči. Ove povrede su bile smrtonosne, a sa poslednjim udahom u pluća su joj dospele kapljice vode, grančice i mulj. 

Zločinac je koristio dva oružja - oštar predmet, ali i metalnu šipku. 

Optužnica, koju je potvrdio Viši sud u Beogradu, ali koja čeka konačnu odluku Apelacionog suda, otkucana je na 90 strana. Ipak, prema tvrdnjama branilaca, puna je manjkavosti. Ne daje odgovor na ključna pitanja - o motivu svirepog  zločina, čime je konkretno ubistvo počinjeno, kako je ubica uklonio tragove i pobegao sa lica mesta. 

- Treća optužnica je, kao i one ranije, puna pogrešnih činjenica i nagađanja., i to kod ključnih momenata poput ko je ubio Jelenu i kako - kaže advokat Stefan Jokić, koji sa kolegama Nikolom Dumnićem, Aleksandrom Zarićem i Veljkom Deliblašićem zastupa odbranu. 

- Uložićemo žalbe, jer nema dokaza da je naš branjenik Zoran Marjanović počinio ubistvo. 

U optužnici su dati i iskazi, po tužiočevom mišljenju, ključnih svedoka. Ipak, te izjave su u nekim delovima suprotne činjenicama iz političkih spisa, ali i navodima drugih očevidaca. 

Jedan od njih, na čiji se iskaz tužilaštvo poziva, navodi da je video da muškarac i žena silaze niz nasip. Ipak, on decidirano tvrdi da je žena nosila gornji deo trenerke boje kajsije, a da je donji deo bio siv. Ovaj čovek decidirano je tvrdio da je upravo zbog te "čudne boje kajsije i zapamtio to dvoje ljudi". 

On u svom iskazu nije mogao na osnovu fotografija da potvrdi da li je reč o Zoranu i Jeleni Marjanović. Pored toga, pevačica je, prema dokumentima, kada je ubijena na sebi imala crni donji i svetloplavi gornji deo trenerke. 

foto: Espreso.rs

Ono što je najinteresantnije što se u optužnici, pored Marjanovića, uvode i kategorije "izvršilac" i "počinilac", kao da je reč o drugoj N.N. osobi, a ne o pevačicinom mužu, koji se tereti za ubistvo. Ovo se ponavlja na ključnim tačkama optužnice - kada se gocvori o izolovanim DNK materijalima koji ne pripadaju Zoranu Marjanoviću. Reč je o biološkom tragu na unutrašnjeoj strani leve Jelenine patike, koja je bačena na drugu stranu kanala (navodi se da je moguće da ju je bacio počinilac krivičnog dela), ali i na njenoj donjoj trenerci i vešu. 

Ista situacija se ponavlja i na Jeleninom noktu na domalom prstu leve ruke. Ranije je objavljeo da taj DNK pripada muškarcu i da je on i dalje N. N. Sa ovog prsta skinuta je i njena venčana burma, koja nikad nije pronađena. 

- U podnoktnom sadržaju ubijene Jelene Marjanović nema biološkog traga drugih osoba - navodi se izveštaj obducenata u optužnici. Utvrđeno je da je ona imala na rukama odbrambene povrede. Kao prvi napad naznačen je ubod u donji deo glave oštrim predmetom. Takav trag je uočen i na kapuljači trenerke, pa se pretpostavlja da je Jelena bežala sa kapuljačom na glavi kada ju je ubica sustigao. 

Sve ove primedbe našle su se u žalbama branilaca Zorana Marjanovića. O njima će odlučivati Apelacioni sud u Beogradu. Odluka se očekuje do kraja juna. 

 

(Espreso.rs / Novosti)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
Inicijalizacija u toku...

Espreso.rs


Adria media