AKO I USPEM DA ZASPIM, BUDIM SE PA VRIŠTIM! Potresna ispovest druga tinejdžera kojeg je usmrtio pijanac
Đošić i još jedan njihov drug biciklima su se vraćali u Pirot iz obližnjeg sela kada ih je pokosio Milan Ćirić Papundek (39) i to ukradenim automobilom "fijat", Foto: Facebook

nikada ga neće zaboraviti

AKO I USPEM DA ZASPIM, BUDIM SE PA VRIŠTIM! Potresna ispovest druga tinejdžera kojeg je usmrtio pijanac

Slike mrtvog druga stalno su mi pred očima!

Objavljeno:

Svake noći sanjam nesreću u kojoj je moj drug Srđan poginuo. Uglavnom ne mogu ni da zaspim, a i kada zaspim na kratko, budim se i vrištim. Slike mrtvog druga stalno su mi pred očima.

Ovako svoju potresnu ispovest počinje Marko Tekavčić (23) iz Pirota, koji je pre dva meseca ostao bez najboljeg druga Srđana Đošića (16) u teškoj saobraćajnoj nesreći u okolini sela Gnjilan kod Pirota. Tekavčić kaže da , dok je živ, neće zaboraviti scene užasa, a smrt je izbegao samo pukom srećom.

Kako je ispričao Tekavčić za beogradske medije, Đošić i još jedan njihov drug biciklima su se vraćali u Pirot iz obližnjeg sela kada ih je pokosio Milan Ćirić Papundek (39) i to ukradenim automobilom "fijat".

- Te večeri, 23. marta, Srđan i ja smo sa još jednim drugom bili u selu Kostur, kod njegove sestre. Bicikle smo ostavili u selu Blato, pa smo po povratku svratili po bicikle, popili sok u kafiću i krenuli ka Pirotu - počinje svoju priču mladić i potreseno dodaje:

"Auto koji nas je udario nisam ni video, jer nije imao upaljena svetla. Samo sam osetio kako padam. Posle su mi rekli da je "fijat" zaobišao našeg druga, udario u mene, pa potom ubio Srđana".

Kako kaže, on se od siline udarca onesvestio, a kada se probudio petnaestak minuta kasnije, shvatio je da se dogodilo nešto strašno.

- Drug me je drmusao i dozivao, ali ja nisam mogao da otvorim oči. Rekao je da ide da traži Srđana, jer smo obojica od udarca pali sa bicikala i odleteli. Međutim, kada su došli lekari i počeli da me prebacuju u kola Hitne pomoći, uspeo sam da vidim da Srđan leži i ne pomera se. Odmah sam shvatio da nije živ - kaže mladić drhtavim glasom.

Martin ističe da je proveo nekoliko dana u bolnici, gde su mu sanirane rane na telu, ali ne i one na duši. Kako kaže, te ožiljke će nositi dok je živ.

- Imao sam povredu prepona, noga mi je stradala. Osim toga, imao sam i posekotine iza uha i povrede na licu - kaže mladić i nastavlja:

- Kada su me pustili iz bolnice, prvo sam otišao kod Đošića, a išao sam i Srđanu na sahranu. Vodio me je drug, jer sam teško hodao, pa me je on pridržavao.

Tekavšić kaže da Srđana nikada neće zaboraviti, jer je bio divan mladić.

Pobegao s mesta nesreće

Milan Ćirić Papundek je kobnog 23. marta oko 23 sata ukrao automobil "fijat" niških tablica sa parkinga u Ulici Dragoljuba Milenkovića u Pirotu. Dao se u sumanutu vožnju po gradu i okolnim selima u pravcu Leskovca. Kada je prolazio kroz selo Gnjilan, naleteo je na bicikliste, oborio ih i bez kočenja nastavio da vozi.

Da stvar bude još tragičnija, Ćirić ni u jednom trenutku nije zastao da pogleda i pruži pomoć povređenim dečacima, već je nastavio da juri ukradenim autom pritom vukući dvotočkaša koji se zakačio za njegov automobil.

Odvezao se nekoliko kilometara i tu ostavio automobil pa pozvao taksi. Međutim, policija ga je posle nekoliko sati potrage pronašla i uhapsila.

(Espreso.co.rs/Kurir.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.