JA NE LAŽEM, MOJ MUŽ JESTE UBICA: Čumetova žena pred sudom iznela ŠOK TVRDNJE! (FOTO)
Ivana Buha, Foto: Vladimir Sporčić

SAGA BUHA

JA NE LAŽEM, MOJ MUŽ JESTE UBICA: Čumetova žena pred sudom iznela ŠOK TVRDNJE! (FOTO)

Izjavila je u petak pred Prvim osnovnim sudom u Beogradu da nije kriva

Objavljeno:

Ivana Buha izjavila da će se na suđenju zbog optužbi da je lažno svedočila protiv svog supruga Ljubiše Buhe braniti sama i bez pomoći advokata.

Ivana Buha, koja je optužena za lažno davanje iskaza na suđenju svom suprugu Ljubiši Buhi Čumetu, izjavila je u petak pred Prvim osnovnim sudom u Beogradu da nije kriva i da nisu tačni navodi tužilaštva da je lažno teretila muža.

Podsetimo, posle postupka u kom je svedočila, Buha je osuđen na ukupno četiri godine i osam meseci zatvora i još uvek je na izdržavanju kazne.

Neboplava kosa

Inače, iako je Buha poznata kao žena koja često menja imidž, u petak je ponovo šokirala sve prisutne pošto se pojavila u sudu ofarbana u neboplavu boju, istu koju je imala i dok je bila u ljubavi s Čumetom.

U sudnicu je inače došla bez advokata, pošto je odlučila da zastupa samu sebe. Sudija joj je objasnila da kao okrivljena ima pravo da se brani, ali i da ne govori istinu za razliku od toga kada je svedok.

Ja ne lažem! - burno je na poruku sudije reagovala Buha, a potom započela da iznosi svoje dokazne predloge:

- Da se sasluša Ljubiša Buha na okolnost da li je svestan, s obzirom na dijagnozu i terapije koje pije, da sam na sudu protiv njega govorila samo istinu i da je on protiv mene podneo preko 30 krivičnih prijava, od kojih je većina odbačena. Takođe, želim da se ispita da li je pocepao papir na kom je pisalo "neću te ucenjivati", ali i da li je na taj isti papir nešto dopisivao. Tražim i da se dostavi njegov zdravstveni karton iz CZ, kao i da se iz Fonda PIO pribavi dokumentacija na osnovu koje je dobio invalidsku penziju, a tiče se njegove psihičke dijagnoze - iznela je predloge Buha.

Svedoci

Ona je takođe tražila i saslušanje direktora policije Vladimira Rebića jer su, prema njenim rečima, Čumetove žrtve bili i radnici MUP koji su nju obezbeđivali, kao i ministarka pravde Nela Kuburović.

- Nela Kuburović na okolnost da li je uobičajeno da tužilac ne reaguje na moje tvrdnje da je Ljubiša Buha ubica - iznela je teške optužbe na račun supruga Ivana Buha.

Inače, ona je na početku objasnila i da su mislili da je i dalje u braku sa Ljubišom Buhom.

- Nas je sud dva puta razveo, ali su se oni žalili oba puta, konačno rešenje još uvek nisam dobila. Na poslednjem ročištu je on rekao da povlači tužbu i da ne želi da se razvede - otkrila je Ivana Buha, na šta su njegovi advokati odreagovali negodovanjem.

Podneo zahtev

Čume ponovo traži uslovni otpust

Ljubiša Buha u nekoliko postupaka osuđen je na ukupno četiri godine i osam meseci zatvora, a iako mu puna kazna ističe sredinom jula, on je, kako saznajemo, podneo novi zahtev za uslovni otpust! Sednica bi, kako naš izvor otkriva, trebalo da bude održana naredne nedelje, 12. juna. - Prvu molbu, koju je podneo 29. oktobra prošle godine, Buha je povukao, a druga mu je odbijena u martu ove. On je i po treći put podneo molbu za raniji izlazak sa izdržavanja kazne, na šta po zakonu ima pravo - objašnjava sagovornik Kurira.

(Espreso.co.rs/ Kurir.rs/ Jelena Spasić)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.