MARJANOVIĆ SE ŽALI ŠTO GA TREĆI PUT OPTUŽUJU ZA JELENINO UBISTVO: Sada su ONI na potezu
Zoran Marjanović se tereti za ubistvo Jelene Marjanović, Foto: Nebojša Mandić, Zorana Jevtić, Dragan Kadić, Privatna arhiva

sud je na potezu

MARJANOVIĆ SE ŽALI ŠTO GA TREĆI PUT OPTUŽUJU ZA JELENINO UBISTVO: Sada su ONI na potezu

Apelacioni sud je prošle jeseni ukinuo drugu optužnicu protiv Marjanovića i naložio dopunu istrage, a prethodno mu je u junu ukinuo pritvor u kojem je bio 10 meseci

Objavljeno:

Branioci Zorana Marjanovića ulažu Apelacionom sudu u Beogradu žalbe zbog potvrđivanja treće po redu optužnice kojom se njihov branjenik tereti za ubistvo supruge Jelene, 2. aprila 2016. u Borči.

Apelacioni sud je prošle jeseni ukinuo drugu optužnicu protiv Marjanovića i naložio dopunu istrage, a prethodno mu je u junu ukinuo pritvor u kojem je bio 10 meseci.

Jedan od Marjanovićevih advokata Veljko Delibašić rekao je Tanjugu da je podneo žalbu na rešenje Višeg suda u Beogradu kojim je potvrđena treća optužnica protiv Marjanovića i dodaje da će danas ili sutra žalbe podneti i ostale njegove kolege angažovane u ovom slučaju.

Delibašić kaže da od Apelacionog suda žalbom traži da, zbog nedostatka dokaza, obustavi postupak protiv Marjanovića ili da ukine rešenje o potvrđivanju optužnice.

Pored ove dve opcije koje su mu na raspolaganju, Apelacioni sud može i da odbije žalbe i potvrdi rešenje o potvrđivanju optužnice, pa tek nakon toga Marjanoviću može da počne suđenje.

Novu optužnicu, kojom se Marjanović kao i ranije tereti za krivično delo teško ubistvo, Više javno tužilaštvo podiglo je 17. aprila, a sud ju je potvrdio rešenjem od 30. aprila

Za teško ubistvo zaprećena je kazna do 40 godina zatvora.

Marjanović se optužnicom tereti da je 2. aprila 2016. godine ubio suprugu Jelenu na nasipu u Borči.

U neposrednoj blizini mesta zločina, prema optužnici, bila je i maloletna ćerka Zorana i Jelene, koja je tog popodneva sa roditeljima došla na nasip Crvenka u Borči.

Marjanoviću je nedavno sud vratio puno starateljstvo nad detetom, koje mu je oduzeto posle smrti supruge, folk pevačice.

On se od 12. juna 2018. brani sa slobode, pošto mu je tog dana Apelacioni sud ukinuo pritvor, u kojem je bio 10 meseci.

Ubistvo Jelene Marjanović medijski je najpraćeniji slučaj crne hronike u Srbiji već pune tri godine. Njen suprug je uhapšen 15. septembra 2017. godine, gotovo godinu i po od ubistva.

On je i pre toga bio privođen, ali je nakon ispitivanja u policiji i na poligrafu puštan zbog nedostatka dokaza.

Na saslušanju u Višem javnom tužilaštvu u Beogradu, Marjanović je negirao da je ubio suprugu i ponovio sve što je i ranije govorio na saslušanjima u policiji.

Pre hapšenja je u više navrata u medijima govorio o ubistvu, učestvovao je u jednom televizijskom rialiti programu i generalno je svojim istupima plenio pažnju "žute štampe".

(Espreso.co.rs/Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.