ZEMUNAC DECI KUVAO RUČAK PA IZAZVAO POŽAR U KOME JE IZGOREO: Prisebne komšije spasle troje maloletne dece
Vatrogasci, Foto: Beta / Zvonimir Kuhtić

POŽAR

ZEMUNAC DECI KUVAO RUČAK PA IZAZVAO POŽAR U KOME JE IZGOREO: Prisebne komšije spasle troje maloletne dece

Vatra u njegovom stanu izbila je u ponedeljak, a zahvaljujući brzoj reakciji njegovih komšija, nije stradalo nijedno od njegovih troje dece

Objavljeno:

Požar u Zemunu, u Ulici akrobate Aleksića, u kome je izgoreo K.P ( 32) verovatno je on sam izazvao, dok je pokušavao da deci spremi ručak.

Vatra u njegovom stanu izbila je u ponedeljak, a zahvaljujući brzoj reakciji njegovih komšija, nije stradalo nijedno od njegovih troje dece.

- Stradali je stanar socijalnih stanova, u kome je već duže vreme isključena struja. U trenutku izbijanja požara pored njega u stanu je bilo i njegovo troje dece, dok mu je žena bila na poslu, na deponiji u Vinči. Pretpostavljam da je nastradali upalio nešto, vatru ili plin, kako bi deci spremao ručak, ali se plamen uskoro proširio jer su mu se u stanu nalazile sekundarne sirovine - kaže dobro obavešten izvor.

On dodaje da se plamen širio velikom brzinom, a u jednom trenutku zahvatio je i samog K.P. koji je pokušavao da požar ugasi ali nije uspeo, te je potražio spas na terasi odakle je dozivao pomoć.

- Vrisku i zapomaganje dece čule su komšije, te su pozvali vatrogasce, a dvojica njih uleteli su u vatru i izvukli nepovređenu decu. Najmlađe dete ima samo sedam meseci, dok ostala dva nisu starija od pet godina. Kevin je kasnije pronađen na terasi, do saniteta je iznet na dušeku do saniteta, gde je kasnije preminuo - dodaje izvor.

Dok se sve ovo dešavalo ispred zgrade je stajala supruga stradalog i sve vereme plakala.

Komšije koje su bile očevici nesreće pričaju da se sve dogodilo neverovatnom brzinom.

- Stan je u sekundi buknuo zbog starih stvari koje su se u njemu nalazile. K.P. je spas pokušao da nađe na terasi ali nije uspeo. Sreća da su Bogdan Radosavljević i Danijel Manić uleteli u stan i spasili decu. Svi smo na kraju na njih ponosni - kaže jedan od komšija nastradalog.

On dodaje da je stradali živeo u veoma teškim uslovima.

- Skoro su se tu doselili. Žena je radila a on je čuvao decu. Jedva su sastavljali kraj sa krajem - zaključuje neimenovani komšija.

(Espreso.co.rs / Kurir.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.